ÁrnyasnetÁrnyas IdőkapszulaTartalma → Az első húsz tárgy

Az első húsz tárgy

2010. június 25-én ünnepélyes keretek között 10 évre elhelyeztük az Árnyas Időkapszulát, melybe az alábbi tárgyak kerültek.

1. Kondor Zsolt: Panasonic mobiltelefon, 6705 szavazat
"A jövőbe küldött elektronikai hulladék, pedig remélem akkor már hatékonyabban és környezetkímélőbb újrahasznosításban részesül majd.

Többnyire két ráérős barátom, az egyik egy mozgáskorlátozott srác, beceneve Sánti, a másik pedig Mr.Paprika, valamint a nejem és én szavazgattunk, de a legtöbb szavazatot talán a Sánti vitte be, pusztán kimatekozva, hogy ha az szavazás ideje alatt 24 órát rászán az idejéből egyszerre a két rendelkezésére álló gépről szavazva, az máris 2880 szavazat, hasonlóképp játszottam én is ha volt időm, illetve a spontán szavazatok segítettek, külföldi és magyar barátok, kollégák, ismerősök segítségével. Így azt hiszem ez az első hely sok sörömbe és grillezésembe fog kerülni még."

2. Ördög Szabolcs: CD (másolt Megasztár), 5090 szavazat


3. Mészáros Zoltánné: 2010-es számlák, 4340 szavazat


4. Matyóka Klára: Fénykép, 3107 szavazat
"Én a kutyám képét tettem fel, mivel ő a család kedvence. Mindenki nagyon szereti és a fiammal együtt nőttek fel.
A szavazásban a fiam és a barátom segített. Ezt az eredményt igazából így 3-an értük el, hiszen nem volt olyan nap hogy ne szavazott volna valaki, így minden nap éjfélig fent voltunk.
10 év múlva sajnos a kutyánk már biztos nem fog élni, hiszen most 10 éves, de igazi családtag és soha nem fogjuk őt elfelejteni, így pedig hogy bekerült a kapszulába szép emlékeket fog idézni ha látni fogjuk."

5. Koplányi Emilke: Gyerekrajz, 3015 szavazat
"Tisztelt Időkapszulások!
Ezúton szeretnénk megköszönni a lehetőséget, hogy fiunk képe is bekerülhet ebbe a csodálatos kezdeményezésbe - az Időkapszulába.
Nagyon érdekes játék kerekedett ismerőseink körében a szavazásból, ami abból is látszik, hogy több mint 40 ismerősünk kedvelte a képet és szavazott lelkesen. Reméljük, hogy ők is továbbviszik a jó hírt Veresegyházról, az Árnyasról és a jó kezdeményezésről.
Köszönet a lehetőségért!"

6. Mészáros Emese Krisztina: Fehér plüss kutyus, 2984 szavazat


7. Csernák Dominik: Alkony kapcsoló, 2396 szavazat


8. Vincze Kriszti: Fogselyem, 1232 szavazat
"Hogy miért pont ezt adtam? Nos, az utcán hazafelé sétálva megállított egy fiatal lány és egy fiú, elmesélték, hogy miről van szó és hogy akkor, ott a helyszínen adjak nekik valami tárgyat,ami nálam van és a legfrappánsabbnak tűnik. Így átnézve a táskámat ez volt a legjobb ötletem. Ők is azt mondták, hogy jópofa ötlet. Bár gondolom, hogy a fogselyem a jövőben is megmaradó fogtisztító eszköz lesz. :)"

9. Török László Márk: Ellenőrző, 989 szavazat


10. Szabó Zsuzsanna: Újság 2010-ből (Haszon Magazin) 895 szavazat
"Azért választottam ezt az újságot, mert azt gondolom, hogy 2010-re vonatkozóan ad némi információt az ország gazdasági és pénzügyi helyzetéről. Az életszínvonalról és az aktuális trendekről, a pénzügyi piac alakulásáról, a jelenlegi válságról. Érdekes lesz 10 év múlva visszatekinteni, hogy hogyan változtak az árak, a trendek, a gazdasági élet szereplői, sikerült-e megoldást találni a válság következményeinek megoldására."

11. Regius Kornél: Pax toll utánzat, 726 szavazat
"A tárgyat három okból választottam :
1)Amire mindenki egyből gondolja, kifejezi, hogy a mi korunkban még mindig a toll dominál a számítógép billentyűzete felette, bár már alig alig
2)A gazdasági világválság miatt az emberek jóval szegényebbek, ezért például nincs pénz eredeti PAX tollra, csak egy utánzatra.
3)Ezek az utánzatok pedig azért olcsóak mert a világ fejlődő országaiban rendkívül olcsó a munkaerő, és éhbérért dolgoznak az emberek."

12. Méhecske csoport: Árnyas Vándorkupa, 548 szavazat
"Kíváncsian tekintünk a jövőbe, vajon 2020-ban melyik csoport nyeri a papírgyűjtést?"

13. Sebestyén Tünde: Kézimunka (szív), 511 szavazat
"Azért ezt a tárgyat választottuk, mert azt gondoljuk, hogy a szeretet az, aminek irányítania kell életünket, és nem szabad, hogy erről megfeledkezzünk."

14. Puskás Adrienn: Osztálykép 6. G, 459 szavazat


15. Puskás Dorottya: Első szemüvegem, 457 szavazat


16. Kubicza Bálint: Karácsonyi lap, 420 szavazat


17. Kubicza Anna: Gyermekrajz, 418 szavazat


18. Brummel Enikő: Piros toll, 388 szavazat


19. Homonnai Tibor: 200 Ft-os bankjegy, 361 szavazat


20. Danyi László: Szeretet - szív alakú kavics, 344 szavazat
"Azért ezt a tárgyat választottam mert szívből adtam és úgy gondolom hogy a jövőnek így lehet üzeni hogy mindig a szeretet legyen ott és ez a kő pont ezt ábrázolja és az életet."

Film
Videó Időkapszula
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím:
Közösség