ÁrnyasnetÁrnyas TanuszodaAktualitások → Mosolyvarázs az usziban

Mosolyvarázs az usziban

Bevallom, nehéz volt eldönteni a múlt hét csütörtök délelőttjén, hogy a szülők kacagó bemutatóra érkeztek az Árnyas Tanuszodába vagy pedig úszóra. Természetesen az utóbbira, de ha az elsőt választanánk, akkor sem állnánk messze az igazságtól.

Hogy miért hezitálok ennek az eldöntésén?

Azért, mert ezen a foglalkozáson legalább annyi mosoly hagyta el a gyerekek száját, mint ahány lábcsobogás borzolta a medence vizének felszínét. Flóra néni, a gyerekek oktatója kedvességével, játékosságával, versikéivel, dalaival folyamatosan mosolyt varázsolt az arcocskákra. Ha a medencébe merülés kezdetén véletlenül egy szájacska rajzolatát a gravitáció lefelé görbítette, akkor ez a gravitáció gyorsan kikapcsolásra került, s a könnyed lebegés hamarosan új, fölfelé irányuló ívvel örvendeztette meg tulajdonosát.


Az Árnyas kis bölcsisei heti rendszerességgel látogatják az Árnyas Tanuszoda medencéjét, ahol Flóra néni nagy szeretettel vezetgeti első lépéseiket, vagyis inkább első karcsapásaikat az úszás tudományában.

Ebben a kis korban konkrétan úszás oktatásról nem beszélhetünk, inkább az ahhoz vezető út kiépítése történik: pl. a pancsolás megszerettetése, a vízbiztonság megszerzése, az egyszerűbb alapmozdulatok és az úszó eszközök megismerése. Természetesen mindez olyan játékosan úszik bele a fejecskékbe, hogy a gyerekek szinte el is felejtik, hogy vízben vannak, ráadásul milyen mélyben!

Olyan, mintha erre a kis időre az apróságok teljesen halacskákká változnának, oly ügyesen, bátran fickándoznak a hullámok között, alatt vagy fölött, hogy élvezet nézni. Bármelyik verzióról is legyen szó, egy dolog mindegyikben közös: a széles mosoly a szájacskákon.

Meglepő és egyben csodálatos volt látni, hogy a jókedv mellett ezek az apró, két év körüli gyerekek rendkívüli fegyelemmel, szófogadóan és odafigyeléssel hajtották végre a feladatokat, amelyeket Flóra néni rájuk osztott.
Szükség is van erre, hiszen a kis halacskák sokszor már mindenféle úszósegédlet nélkül merülnek víz alá vagy épp csobbannak bele a nagy hajóról a hullámozó tengerbe.


S a víz alól felbukkanva mit látott elsőként a megfigyelő a kicsik arcán? Természetesen a mosolyt.

Fotóalbum


Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: