ÁrnyasnetÁrnyas TanuszodaBaba-mama úszás → Baba - mama úszás

Baba - mama úszás

A gyerekek imádnak a vízben lenni, s a víznél nincs jobb közeg az egészséges és sérült babák fejlesztésére.
A babák az első védőoltás beadása után, vagyis 3 hónapos kortól kezdhetik a babaúszást. Ekkorra válik elég éretté az immunrendszerük a közös fürdőzésre.

Mi is a babúszás? „a vízhez szoktatás egy korai formája, amely mindig igazodik a baba korához és motoros képességeihez, mondókákkal, énekekkel kísért többszintű játékos mozgástanulás, amely később az úszástanulással folytatódik.”

Miért jó? A csecsemőknek a vízben könnyebbé válik a mozgás, a szárazföldön még korlátozott mozgáspályákat itt könnyedén használják. A víz segíti a szervrendszerek, tüdő, keringés fejlődését. A csoportos foglalkozás segíti a szocializálódást, erősíti az immunrendszert.

Ezek mellett azonban a legfontosabb az az élmény, amit átélhetünk, amikor
- a három hónapos, törékeny gyermekünket két tenyerünkre fektetve a vízen lebegtetjük. Arcunk, szinte összeér az övével, halkan énekelünk neki, miközben kis testét hintáztatva simogatjuk a vízzel.
- vagy a kis örökmozgó kúszni-, mászni tudó manónk a medence partjáról, hívásunkra, de önálló, saját elhatározásából bedől a vízbe és lábaival rúgkapálva, felénk úszik.
- a másfél-két éves gyerekek fejest ugranak, métereket úsznak, és mi ott várjuk őket a víz alatt.

Film
Videó Tanuszoda
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím:
Legfrissebb cikkek
2017.06.08
2016.07.05
2016.06.22
2016.06.06
2016.06.03