ÁrnyasnetÁrnyas IdőkapszulaAktualitások → Időkapszulát találtak a christchurchi romok alatt

Időkapszulát találtak a christchurchi romok alatt

Az idő folyamatosan ketyeg, az Árnyas Időkapszula békésen pihen az újonnan épülő Fő tér alatt, várva, hogy már kevesebb, mint 10 év múlva feltárja benne rejtett titkait. Az időkapszula egyfajta kommunikációs eszköz a jövővel, mely segítséget jelenthet a későbbi korok nemzedékeinek megérteni múltjukat. Bár több lenne belőlük, s akkor a politika talán nem színezhetné át oly mértékben népek történelmét, s mindenki tisztán láthatná, kik is vagyunk, honnan jöttünk, mi dolgunk e világban.

A Canterbury Múzeum kurátora a két időkapszulával
Nemrégiben egy ilyen időkapszula került elő Új - Zélandon.
"A kristályüvegre - benne egy pergamennel - és a fémhengerre egy szobor romjai alatt bukkantak rá a szakemberek. A pergament a Canterbury Múzeum régész szakemberei vizsgálják egy különleges kamrában, nehogy a pára ártson neki. A tekercset majd csak később bontják ki, és olvassák el. A fémhengerről egyelőre még nem szolgáltak információkkal.
Az üveg John Robert Godley városalapító szobra alatt pihent, és egy héttel azután találtak rá, hogy a Richter-skála szerinti 6,3 erősségű földrengés rázta meg Új-Zélandot. A természeti katasztrófa a becslések szerint 240 ember halálát okozta. Az ír származású városatyának 1867-ben emeltek szobrot Christchurch-ben.
Új-Zélandon a hat hónappal ezelőtti földrengés után is találtak időkapszulát, akkor egy 19. századi katedrálisnál."
/ forrás: www.index.hu /

Reméljük az Árnyas Időkapszula kinyitása ennél ünnepélyesebb keretek közt történik majd, s büszkén nézhetünk vissza Veresegyház eltelt 10 évére.

Hírlevél feliratkozás
e-mail cím:
Közösség