Sószoba

Bölcsődénkben és óvodánkban egyaránt működik sószoba, amit csoportjaink ősztől tavaszig előre meghatározott ütemterv szerint rendszeresen látogatnak, s ahol a felszereltségnek köszönhetően számos tevékenységre lehetőség nyílik. A terápia elsősorban az immunerősítést, az ellenálló képesség megnövekedését segíti elő.

A sót nevezhetjük az élet építőkövének, amelyről azonnal az asztali só, vagy más néven konyhasó jut eszünkbe, azonban azt már kevesen tudják, hogy a fogyasztásra kerülő só a természetes forma redukálásából származik, így keletkezik a NaCl, azaz nátrium- klorid, amely mindösszesen 2 elemből áll. A természetben előforduló só ezen felül még kb. 82 elemet tartalmaz, melynek nem a mennyisége, hanem főként a minősége fontos számunkra.

Évszázadok óta közismert tény, hogy egyes barlangok, illetve sóbarlangok és a sós tengeri levegő az emberi szervezetre, főként a légzőszervekre jótékony hatást gyakorol, amit a népi gyógyászat régóta folyamatosan használ.
A só az egyik legjobb természetes gyulladáscsökkentő. Fertőtlenítő hatású, amely minden vírust, szinte minden gombát és baktériumot elpusztít. Ezért a sós levegő belélegzésével az alsó- és a felsőlégutak is megtisztíthatók a gyulladásoktól, vírusoktól és azoktól a kórokozóktól, amelyek előidézik a megbetegedéseket, ezáltal a szervezetből eltűnnek a fertőző gócok, amelyek okozhatnak, illetve generálhatnak újabb betegségeket is. Ezen kívül növeli a szervezet ellenálló képességét is.

A sóterápia olyan kezelési módszer, amely a természetben előforduló sóbányák mesterségesen létrehozott mikroklímáját használja fel gyógyításra.


SOMADRIN
A Somadrin oldat a nyolcvanas évek végén született magyar találmány, amely Somogyi István feltaláló nevéhez fűződik, aki találmányáért Feltalálói Géniusz-díjat kapott . A Somadrin klímaoldat olyan kristályos oldat, amely a sós tengeri levegőt vagy a barlangok klímáját varázsolja a szobákba. Ez a Magyar Szabadalmi Hivatalban bejegyzett légtisztító klímaoldat prevenciós hatással van a légzőszervi megbetegedések ellen, segít megelőzni, illetve megszüntetni az allergiás tüneteket; a téli időszakban erősíti az egészséges gyermekek immunrendszerét; s a gyógyszerekkel ellentétben mellékhatások nélküli.

A Somadrin oldat egy speciális kristályszerkezetű, telített sóoldat, amely csak természetes anyagokat tartalmaz. A párolgása következtében létrejött klíma megközelíti, de bizonyos értelemben felül is múlja a természetes barlangok hatását, és mindenféle helyhezkötöttség nélkül képes megvalósítani, úgymond “helybe vinni” a sóbarlangok klímáját.
A Somadrin oldat zárt légtérben, nagy párolgási felületű edényekbe öntve, mindenféle motorizáció nélkül, ún. passzív módon, szobahőmérsékleten meginduló párolgása következtében alakítja ki a mikroklímát. A sószobában csíramentes, vírusmentes, valamint baktérium mentes a közeg a só miatt ! Levegője bakteriológiailag rendkívül tiszta, jótékony mikroorganizmusokkal teli, mely az egészségünkre és közérzetünkre döntő hatással van.

Sajnos a körülöttünk lévő levegő olyan mértékben szennyezett, hogy az már önmagában is nehéz feladat elé állítja légzőszerveinket és terheli immunrendszerünket.
A mai, civilizált környezetünkben az elektromos készülékek, elektromos sugárzások, légszennyezettség, füst, gázok, por stb. főképpen pozitív töltésű ionokat hoznak létre, így a levegőben felborul az elektromos töltésű részecskék egyensúlya. A túltengésben levő pozitív töltésű ionok felelősek nagy részben a krónikus betegségek kialakulásáért.
A sószobában az oldat párolgása következtében a levegőben lévő ionok töltése megváltozik, több lesz a negatív ion, amely megtisztítja a levegőt oly módon, hogy a negatív töltésű ionok megkötik a pozitív töltésű porszemeket. A sóoldat megszünteti a szennyező anyagok (por, füst, növényi pollenek) jelenlétét, így pormentes, sót és ásványi anyagokat tartalmazó tiszta levegő keletkezik. A helyiség relatív páratartalma növekszik, a magas relatív páratartalom finom eloszlású aeroszol formájában van jelen.

Részletes klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a kősó magas diszperziójú aeroszolja stimulálja a légutak védekező reakcióját, oldja a nyálkát, hörgőváladék-kiválasztó hatású, erősíti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet, valamint növeli a nyálkahártya-fertőzéssel szembeni ellenálló képességet, jelentősen javítja a tüdőkapacitást és a légzésfunkciókat.

A sóterápiás kezelések hatása orvosilag igazolt, tudományos vizsgálatok tapasztalatai szerint felnőtteknél 88-90%-ban, gyermekeknél 90-96%-ban érhető el jelentős javulás, tünetmentesség.

Kinek ajánlott a sóterápia?

A sóterápia számos légúti és egyéb betegség kezelésére alkalmas, de ki kell emelni a megelőzésben betöltött jelentős szerepét is.

Mindenkinek ajánlott, de főleg annak, akinek fontos egészségének visszaszerzése és/vagy megőrzése.

Jótékonyan hat:

- asztmásoknak

- allergiásoknak

- krupp, nátha, légcsőhurut, hörghurut, arc-és homloküreg-gyulladás,
orrmelléküreg gyulladás, középfülgyulladás, hangszálgyulladás esetén

- légúti gyulladásos betegségek esetén

Az egészséges emberek sóterápiával erősíthetik immunrendszerüket, miáltal ellenállóbbak lesznek a betegségekkel, fertőzésekkel szemben.

Film
Videó Bölcsöde
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím:
Legfrissebb cikkek