ÁrnyasnetÁrnyas ÓvodaRólunk → Madárovi

Madárovi

“Rá kell ébrednünk, hogy a körülöttünk élő “lények” madarak, pókok, bogarak, giliszták, csigák nem ellenségek, hanem szükséges alkotói életünk feltételeinek. A megismerés hozhatja el a tiszteletet és a szeretetet a körülöttünk élők iránt”

A “Madarász-ovi“szervesen illeszkedik az óvodai környezeti nevelés programjához. Segíti az óvodapedagógusok munkáját, és mivel szakember vezeti, pontos válaszokat tud adni a gyerekek kérdéseire.

A program feladata, hogy olyan szokásokat, viselkedési formákat és értékrendet alakítson ki, amely meghatározó a természetes környezettel való harmonikus kapcsolat kialakításában. A gyakorlatban ez az élőlények szeretetét, tiszteletét, a természet és az ember által létrehozott értékek megóvását és az ezzel kapcsolatos szabályok elfogadását jelenti.

Havonta egy alkalommal, zoopedagógus vezetésével ismerkednek gyermekeink az óvodánkat körülvevő erdők, mezők, tavak élőlényeivel: fákkal, növényekkel, madarakkal, bogarakkal. Télen etetjük a madarakat, tavasszal az óvoda udvarán és az Árnyas kertben elhelyezett fészekodúkban figyeljük a költő madarakat, bemutató madárgyűrűzésen veszünk részt. Így segítjük környezetünk jobb megismerését, a természet iránti tisztelet és szeretet kialakulását.

Film
Árnyas Óvoda bemutató film
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: