ÁrnyasnetÁrnyas ÓvodaAktualitások → Csigák az almafán

Csigák az almafán

Kedves Olvasóink!
Hírül adjuk, hogy pár napja sok apró csiga lepett el egy hatalmas almafát. Vajon mi okozhatta tömeges idevándorlásukat? Az időjárás, a sok eső vagy a kellemes környezet csalogatta őket ide?


Még mielőtt természetbúvárok vagy mezőgazdasági szakemberek indulnának ennek kiderítésére, gyorsan elárulom, hogy megjelenésüknek nem volt más oka, egyszerűen csak a pirosra érett alma.

A csigák pedig nem mások voltak, mint az óvodások a Csiga - biga csoportból. Ők indultak útnak, hogy leszedjék a hatalmas almafa érett gyümölcsét.

A gyerekek kis kosárkákkal felszerelve érkeztek az almaszüretre. Mivel azonban a fa nagyra nőtt, az ovisok pedig még meglehetősen aprócskák, hát előkerült a bátorságot próbára tevő létra. Ez amolyan varázs létra lehetett, mert aki rálépett, fokról fokra magasabbá vált, mígnem elérhetővé vált számára egy alma. Sokan ki is próbálták a "gyorsan nagyra növés szerkezetét", hogy leszakajthassanak egy - két gyümölcsöt a fáról. Teltek is a kosárkák, de ahhoz nem eléggé, hogy színig legyenek.

Próbálkoztak fára mászással is, de ez inkább csak fotózkodási színhellyé vált, az almák többnyire a helyükön maradtak.

Az óvó nénik azonban soha nem futamodnak meg semmi elől sem, így aztán előkerült a furkós bot. No, nem azért, hogy ezzel ösztönözzék a gyerekeket, hanem az ágak ily módon történő rázogatásával sikerült az almákat a földre vezényelni.

Megindult az almazápor, csak arra kellett vigyázni, nehogy valaki fejére pottyanjon, mert azt bizony megérezték volna!
Az almaszőnyeg ott hevert a lábak alatt, már csak arra várt, hogy a kosarakba kerüljön.Jutott alma oda is, meg a pocakokba is bőven! Mert ugyan ki bírna ellenállni ennyi csábító falatnak? Csak úgy reccsentek a friss harapások az aprócska fogak között...


Pár nappal később a harapások elcsendesültek, ugyanis az alma finoman illatozó, puha almás sütivé változott. A szorgos munka jutalmaként a gyerekek az óvó nénikkel együtt elkészítették, megsütötték és meg is ették az almás pitét, ami sokkal finomabb volt, mint általában szokott lenni, hiszen az almaszedéstől a gyúráson át a sütésig, mind saját kezük munkájának eredménye volt.

Fotóalbum


Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: