Vendéglátás

Veresegyház nevét hallva a legtöbb embernek két dolog jut eszébe: a veresegyházi asszonykórus és a Medvefarm. Aki még nem járt itt, nem is tudja milyen gyönyörű környezetben fekszik a város, tele kirándulóhelyekkel, szebbnél szebb látnivalókkal.

Veresegyház az elmúlt pár évben rohamos fejlődésnek indult. Budapest közelségét kihasználva rengetegen költöztek ide a jobb levegő, a kellemesebb, nyugodtabb élet érdekében. A kertvárosias hangulatú település évente 500 - 600 fővel gyarapodik.
Veresegyház folyamatosan szépül, s egyre több és izgalmasabb látnivalóval csalogatja a turistákat. A város főépítésze, az Ybl - díjas Zsigmond László tervei alapján készült intézmények (Innovációs központ, Mézesvölgyi és a Fabríczius József Általános Iskola, Meseliget Bölcsőde, Árnyas Óvoda és Bölcsőde, Széchenyi Óvoda) Veresegyház egységes arculatának kialakulását eredményezik. A Mézesvölgyi iskola az ország egyik legszebb tanintézménye fafaragásaival, díszkútjaival. Az épületeket, tereket, parkokat képző - és iparművészek munkái, szobrok, kerámiák, szökőkutak díszítik. De ezek megtekintése mellett számos kiállítás, hangverseny, rendezvény várja az érdeklődőket.
Történelmi emlékei közül érdemes megnézni az 1770 - 80 - as években épült templomait. A Szent Erzsébet tiszteletére szentelt római katolikus templomot Migazzi Kristóf váci püspök építtetett copf stílusban, tornyának homlokzatán is az ő neve s bíborosi címere látható. A Református templom II. József 1781-ben kiadott Türelmi Rendelete jegyében épült.

Fő tér

Japán - Magyar Barátság Emlékpark
Csábító ereje a városnak a termálvíz. 1987 - ben fúrták a 66 C fokos, 1400 m mély termál kutat, mely nem csak a fürdőt táplálja, hanem számos közintézmény fűtését biztosítja. A fürdőt évente 80 - 90 ezer ember látogatja. Vize a budapesti Széchenyi fürdő vizével hasonlatos, főleg ízületi, reumatikus problémákra ajánlott.

A fürdő mellett található a természetvédelmi területté nyilvánított Malom - tó, melyet 1430 - ban már oklevél említ. Az Ivacsi - és a Pamut - tó együttesével, páratlan élővilágával gyönyörű horgászparadicsom és kirándulóhely. A tavak körül kialakított tanösvényen végighaladva rengeteg érdekes természeti kincsre lelhetnek az érdeklődők. A művészet kedvelők kőfaragásokat tekinthetnek meg a fenyves és az Ivacsi - tó között kialakított Japán - Magyar Barátság Emlékparkban.

Egy kellemes tavaszi vagy őszi napon érdemes kerékpárra pattanni és kikerekezni Közép - Európa egyetlen medve menhelyére, a Medvefarmra. A mackókon kívül farkasok, mosómedvék és gólyák otthonául is szolgál az állatkert.
Az állatok kedvelőinek, a lovak szerelmeseinek érdemes felkeresni a környék valamelyik lovasfarmját, ahol ló háton - persze csak a haladók - a Veresegyház környéki erdők, fenyvesek homokos útjain barangolhatnak.
Akik a gyalogos túrát választják, jelzett útvonalon eljuthatnak a 344 m magas Margitára, a gödöllői dombság legmagasabb pontjára. Útjuk során egy domboldali tisztásra érve megnézhetik a Trianon emlékművet. Innen Veresegyház csodálatos panorámája tárul eléjük. Még feljebb haladva a hegytetőn találják a Margita kilátót, ahonnan szétnézve páratlan élményben lehet részük.


Mézesvölgyi uszoda
A sportkedvelők is szórakozást lelhetnek télen a befagyott tó jegén vagy a jégpályán korcsolyázva. Az úszás szerelmesei pedig kellemes időt tölthetnek el a Mézesvölgyi Iskola gyönyörű, feszített víztükrű uszodájában.

Persze nincs vendéglátás jó ételek nélkül. A városban több hangulatos étterem, pizzéria, kávézó várja ínycsiklandozó fogásokkal az éhes látogatókat. S aki több napot szeretne eltölteni e csodás vidéken, az szállást is talál szép számmal.
Kellemes időtöltést kívánunk!

Fotóalbum


Fotóalbum


Film
Videó Túra
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: