Története

Óvodánk vezetősége, nevelőtestülete és valamennyi dolgozója elkötelezett a környezetkultúra alakítása, a környezetvédelem és a fenntarthatóságra nevelés pedagógiája iránt.

Óvodánk nevelési programja is ehhez kapcsolódik. Két kiemelt területe a környezeti nevelés és a hagyományőrzés. Ennek minél hatékonyabb megvalósítása érdekében hoztuk létre az óvoda szomszédságában az Árnyas Kert nevű helyet, ahol maximálisan kihasználtuk a természeti adottságokat.

Nagy hangsúlyt fektetünk a természeti és társadalmi kultúra értékeinek megismertetésére, ezek megbecsülésére, megőrzésére neveljük gyermekeinket.

Intézményünk helyi sajátosságait figyelembe véve valósítjuk meg
a természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos céljainkat, feladatainkat.

Kisállat simogatónkban a gyerekek részt vesznek az állatok gondozásában és nyomon követhetik azok fejlődését.

Az óvodás csoportjaink részére kialakított kiskertekbe közösen veteményezünk, ápoljuk, szeretgetjük, gondozzuk a kibújó és cseperedő zöldségeket, növényeket. Fűszer és gyógynövény kertünk segítségével a gyermekeket még szélesebb körű ismerethez juttatjuk.

Tanösvényünk hozzásegíti az apróságokat, hogy egy rövid gyalogúton jobban megismerjék az itt honos fákat, kisebb növényeket, állatfajokat.

Óvodánk hagyományőrző tevékenységében fontos helyet tölt be az itt található csűr, ahol népi hagyományokat elevenítünk fel.

A kalandpark különleges játékokkal várja a gyerekeket: mászófalon és függőhídon próbálhatják ki ügyességüket.

Film
Videó Kert
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: