ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → A kalandok megkezdődtek 2015

A kalandok megkezdődtek 2015

Kedves Szülők!

Üdvözletünket küldjük Törökmezőről, erről a csodaszép helyről, ahol ezt a pár napot töltjük a gyerekekkel. S hogy ne izguljatok, rögtön az elején tájékoztatunk Benneteket arról, hogy minden apróság jól van, s jelenleg az igazak álmát alussza. Eme örömteli hírt hallva azért olvassátok tovább a beszámolónkat, mert az alvást sok izgalmas kaland előzte meg.


Miután búcsút vettünk Tőletek, kb. egy órás buszozás után megérkeztünk a tábor színhelyére. Sokakat már ismerősként köszöntött a táj, az újonc táborozók pedig lelkesen vetették bele magukat a játszótér felfedezésébe.

Ez csak amolyan első röpke ismerkedés volt, mert a mélyebb titkok felfedezése előtt egy komoly feladat várt az Árnyas Tábor lakóira. Előkerült a nagy Varázskönyv, melyből minden évben megtudhatjuk, hogy ki melyik szobát veheti birtokba erre a pár napra. A sikeres beköltözés után az első muníció felvétele következett, ami finom paradicsom levesből és házi lekvárral ízesített grízes tésztából állt.

A jóllakottság és a utazás izgalmainak kipihenéseként egy tölgyfa alatti szemlélődés és mesehallgatás vette kezdetét, hogy az új energiák begyűjtését követően útjára induljanak a tábori kalandok.

Elsőként elterveztük, hogy meglátogatjuk Bagoly urat, aki évekig az erdő bejáratát őrizte egy hatalmas fa ágán üldögélve, de ezúttal nem volt otthon. Egyelőre nem tudjuk, hogy merre járt, elköltözött-e és jelenleg más vidék nyugalmára vigyáz, de majd megpróbáljuk ezt kideríteni. Azonban az erdő hatalmas fái ugyanabban a pompájukban fogadtak, mint eddig, kellemes árnyukat kínálták a hőség előli menedékül.


Sétánk alatt egy új barátot is szereztünk. Zuzmó apóval ismerkedtünk meg, aki Erdő anyó mellett szintén az erdő békéjének őrzője. Beszélt a gyerekeknek az erdőben való helyes viselkedésről, de egy vidám játékra is megtanította őket. Ez a számháború - számok nélkül -, melyeket növények és állatok képei helyettesítenek. Zuzmó apó útmutatása alapján a gyerekek felfedeztek egy fára akadt papírsárkányt, ahol két zászló is előkerült a levelek rejtekéből. A rutinos táborosok rögtön tudták, hogy ezek lesznek a számháború két csapatának fontos kellékei, melyekért a küzdelem megindul. Az újoncok még csak izgatottan figyelték a fejleményeket.

Egy kis vidám fogócskázás után az újabb energia utánpótlás következett. Már épp itt volt az ideje, mert a friss levegő és a sok mozgás igencsak éhségre szólította a pocakokat. A rántott husi rizzsel, savanyúsággal nem sok nyomot hagyott maga után, jó étvággyal fogytak el a tányérokról.

A számháború végre kezdetét vette. A növények és az állatok csapata mély elszántsággal és lelkesedéssel indult az ellenfél zászlajának megtalálásáért.

Számtalan érdekes póz látott napvilágot, hogy a "fejdíszek" nehogy leolvasásra kerüljenek. Szoros küzdelemben ezúttal az állatok csapata került ki győztesen. Ez még csak egy csata győzelme volt, a "háborúnak" még nincs vége. Ne aggódjatok, ez nem véresen komoly küzdelem, a gyerekeknek ez az egyik legkedveltebb, szórakoztató játéka.

A meleg és az első kalandok kissé kifárasztották a gyerekeket, az esti fürdés és a mese után mindenki hamar álomba szenderült. Legalábbis a legapróbbak esetében igaz az állítás, a nagyobbaknál egy kis lefekvés előtti tábori huncutkodás még belefért.


Reméljük, Nektek is kellemesen telt a napotok, a gyerekek szeretettel és vidáman gondolnak Rátok.
Ezek voltak az első nap kalandjai, a következőkkel holnap jelentkezünk.

Addig is kellemes időtöltést, szép napot kívánunk!

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: