ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → UF - első füstjelek a táborból 2013

UF - első füstjelek a táborból 2013

Kedves Szülők!
Láttatok estefelé felszálló füstöt? Ha igen, azok valószínűleg mi voltunk. Ez jelezte első napunk végét. Gyermekeitek - akik most már kis törzsfőnökké avatottak - tábortűz körül ülve megismerkedtek a nagy fehér Fekete Sas törzsfőnökkel, akitől átvehették a jól kiérdemelt címmel járó kitüntetést. Ezen szellemben tértek nyugovóra, s most az igazak álmát alusszák. Addig elfüstölgöm Nektek a nap történéseit.


Valószínű többeteknél ez az első alkalom, hogy a kis törzsfőnök első tábori kalandjára indult, és Nektek is az első, hogy el is engedtétek őt az önállósulás ezen útján. A rossz szellem lehet, hogy nem enged teljesen nyugodtan aludni, mert aggódtok és hiányzik a csemete. De megnyugtatlak Benneteket, hogy mindenki jól van, és könnycseppeket nem kellett a nap sugarainak felszárítania. Bizonyára induláskor ezt Ti is tapasztaltátok, s a képek is erről tanúskodnak. Úgyhogy javaslom mindenkinek, élvezze otthon a hátralévő négy napot, mert legközelebb csak egy év múlva tudjuk ezt ismét számotokra biztosítani.

A tábor színhelye felé vezető utunkon lágyan ringtunk, kanyarogtunk a vadregényes tájakon, s megérkezve kellemes meglepetés fogadott bennünket. Tavalyhoz képest szép nagy fedett teraszon telepedtünk le, mely ezentúl az étkezések helyszínéül is szolgál. Jól is esik a nagy melegben az árnyékos, szélfútta teraszon gulyáslevest, palacsintát, sült krumplit, virslit és husit falatozni. Persze ezek már csak az után történtek, hogy mindenki elfoglalta saját kis birodalmát.

A terep feltérképezése jóllakottan sokkal élvezetesebb. Épült egy új vár, melyet sikerült hamar birtokba venni, csakúgy, mint az óriási libikókát, melynek megszámlálni sem tudom, hogy hányan örültek egyszerre. A rét, a focipálya viszont a korábbi emlékeket idézte fel.

Azonban hamarosan jeleket kaptunk, hogy munka vár ránk. Az indiános élet izgalmas, ám korántsem a semmittevésről szól, úgyhogy a gyorsan megalakult két csapat, a Vörös Tollak és a Börzsönyi Bölények hozzáláttak az indián sátruk és zászlajuk elkészítéséhez.

Közben észrevettük, hogy a fejünk felett alacsonyan szállnak az emberek. Ennek azért megtaláltuk a magyarázatát, hiszen az indiánok jó nyomkövetők. Egy új kalandpálya pezsdítette fel a környék csöndes életét. Így most már föntről is érzékelni lehet a munka minőségét. Tanúsíthatom, hogy az elkészült sátrak és zászlók jól kivitelezett darabok lettek, méltó a kis törzsfőnökökhöz. De a gyerekek ekkor még nem voltak azok, ehhez fel kellett festeni harci díszüket, és szilaj akadályokat kellet leküzdeniük: mocsáron átkelni, nyílpuskával célba lőni, meglapulva kúszni, mászni, nagy medve elől menekülni, szerencsét hozó talizmánt elérni ...


Mindenki derekasan kiállta a törzsfőnökké avatás próbatételét, melynek meg is érkezett a jutalma. Ezt maga a nagy fehér Fekete Sas törzsfőnök hozta el, akit a tűz mellett saját körükbe fogadtak a gyerekek. A gyerekeket pedig a Nagy Szellem és az indiánok vették oltalmuk alá. A barátság megszületett, úgyhogy minden esély megvan egy kellemes tábori emlék ismételt beszerzésére.

Erre most a gyerekek gyűjtik az erőt, a tűz füstje is már elillant, úgyhogy elillanok én is. Holnap ismét küldjük füstjeleinket, kémleljétek az eget. Addig is jó pihenést, élvezzétek a nyarat, mi is azt tesszük!

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: