ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → UFFFF - fontos üzenetek 2013

UFFFF - fontos üzenetek 2013

"A fáknak is van hangja, hangosabb a mi szívverésünknél." Ezzel az idézettel kell kezdjem a mai beszámolót, de nemcsak azért, mert gyönyörű, hanem mert ezek a szavak egy öt éves kis óvodásunk szájából hangzottak el a délelőtti kirándulás során.


Túránk a közeli kis tóhoz vezetett, mely az itt folydogáló patak vizének felduzzasztásával keletkezett. Gyönyörű táj ez, a hatalmas, öreg tölgyek fenséges ékei az erdőnek. Tekintélyt parancsolóak, de mégis végtelen szeretettel vigyázzák az erdő többi élőlényét. "Hangjuk hangosabb a mi szívdobbanásunknál", én hozzátenném, hogy ők maguk a szív.

A kirándulás alatt eleredt az eső, de ebből nem sokat éreztünk, a lombkoronák már a magasban felkortyolták a cseppeket. A hétfőn készített indián sátrakat lebontottuk, nehogy eláztassa a víz ( bár az eső mértéke igen szerény maradt ), cserébe viszont mindenki elkészíthette saját miniatűr példányát.

A tegnap lelt ősi leletek darabkáinak összeillesztése megkezdődött, de úgy tűnik, hogy ez a puzzle játékok kirakásának nehézségével vetekszik. Míg az ősi indián korsó darabkái próbálták megtalálni helyüket, addig a nagy réten az íjászkodás tudományával ismerkedtek a gyerekek. Volt olyan vessző, amelyik a céltáblát átrepülte, néhány súrolta, de jó pár elég kedvező helyen landolt. "Ehhez azért szükség van mázli faktorra is " - hallatszott a dicsérő szóra egy hat éves lányka szájából a válasz.
Úgy látom, ez a jó mondások napja lesz.

Este következett az ipiapacs játék. Ha a fotók nézegetésénél ehhez az eseményhez érkeztek, és némileg különösnek találjátok a pózokat, akkor mindenkit megnyugtatok, minden rendben van, nem történt más, csak a gyerekek kis indiánként mutogatással eljátszottak egy bölény vadászatot, annak megsütését, megevését és a jó lakoma utáni pihenést.


És ezzel elérkeztünk a tábor utolsó estéjéhez. Ahogy ilyenkor szokás, mi is tábortüzet gyújtottunk, énekeltünk, indián táncot lejtettünk, és útnak eresztettük utolsó füstjeles üzenetünket. Megkaptátok? Megfejtettétek?
Igen, az állt benne, hogy holnap várnak Benneteket a kis indián törzsfőnökök. De ne ijedjetek meg, azért az indiánná való átváltozás csak erre a hétre szólt, úgyhogy ideérve már ismét saját kis gyermeketeket láthatjátok viszont.

Jó éjszakát, holnap találkozunk!

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: