ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → UFFF - a harmadik nap szenzációs hírei 2013

UFFF - a harmadik nap szenzációs hírei 2013

Kedves Szülők!
Füst felengedése helyett ma fényüzenetet küldtünk, melynek továbbítására a csillagok jöttek segítségünkre. Ha felnéztek az esti égboltra, nagyon sok szépséget olvashattok ki belőle. A sorok között egy igazán szenzációs hírre bukkanhattok, mely így hangzik: Törökmezőn éltek indiánok! ...??? Először én is így álltam a hír előtt, de ma meggyőződtünk róla. S vannak - e bizonyítékaink? Na mindjárt leírom, de amit olvastok, inkább maradjon négyszemközt.


Itt az a hír járt - kelt fától fáig, futott, mint a pletyka, hogy régészek különböző indián leletekre bukkantak a közelben. Mint kiderült, pont azon a helyen, ahol tavaly kapirgáltunk. Akkor nem találtunk semmi ilyesmit, de elképzelhető, hogy az akkori kutató munkánk kezdte felszínre hozni a kincseket.

Mi is felszerelkeztünk szerszámainkkal és megtöltöttük hátizsákjainkat "tele reménnyel". Egy kis játszótéri bemelegítés után belevetettük magunkat a kövek világába, s heves lendülettel mint Hamupipőke kezdtük szortírozni a felszíni formákat. Nem is kellett sokat várni az első értékes darabokig! Ősi agyagedény töredékek kerültek elő hol innen, hol onnan. Lehet, hogy az itt élt indiánok ebben tartották a bogyóikat, gyógynövényeiket? És ez még mind semmi! Ezen a helyen a pillangók is olyan barátságosak, hogy szinte a "kezünkből esznek". Hát nem lehet, hogy ez is valami titkos jel?

"Csont!" - kiáltott fel hirtelen valaki. Jaj, lehet, hogy egy indián is kirakósként előkerül? Azonban ezt már nem vártuk meg. A kicsi szívek így is örömmel teltek. Volt olyan apróság, aki már maga előtt látta leletét, amint egy múzeumban pihen, ahová gyakran látogatást tesz majd, és boldogan nézi munkájának nyomait.

Az álmodozásból most elég, mert még sok felfedezni valót tartogatott ez a nap. Délután tovább folytatódott a kutató munka a természet kincseinek mikroszkópikus vizsgálódásával. A mikroszkóp alatt különös világ rajzolódik ki, válik láthatóvá, s jövünk rá ilyenkor (is), hogy a természet milyen mesterien csodálatos.


Este, egészen pontosan, amikor már besötétedett, a sötétbe burkolózott rét felfedezése következett. Ez igazán izgalmas kaland, ilyenkor az elemlámpák mellett a bátorság sem maradhat otthon, nem is hagyta a szobájában senki sem. Az égi csillagok fényesen világítva köszöntötték a mi földi csillagjainkat. A kettő között csak annyi a különbség, hogy a föntiek mozdulatlan nyugalmat árasztanak, míg a lentiek huncutul pörögnek, táncolnak, futkorásznak. Látványban azonban mindkettő lenyűgöző.

Amint látjátok ez a nap a felfedezések napja volt. Az agyi tekervények pihentetése végett azonban némi lazító tevékenység is szükségeltetett.Az egyik egy talizmán elkészítése agyagból, a másik - s talán egyben a legmámorítóbb lazítás címét is elnyerheti - a fagylalt kerekded formáinak lassú átalakítása, majd teljes eltüntetése volt. Természetesen nem feledkezhetünk meg a közben átélt ízhatások élvezetéről sem. Ízekből egyébként sincs hiány, mert nagyon finomakat eszünk.

Kellett is a lazítás, a fentebb említett okokon kívül azért is, mert vacsora előtt a két indián csapat harcba keveredett egymással. Mindkét félnek a másik zászlajára fájt a foga, ezért indult a háború. A legideálisabb helynek az erdő ígérkezett, itt jól el lehet rejtőzni. Az erdő őre, a bölcs bagoly most is ott ült őrhelyén és ellenőrizte, hogy a küzdelem a fair play szabályai szerint történjen. Rész csata eredmények már vannak, de a végső győzelemig úgy érzem még lesznek harcok. De bízunk benne, hogy végül a békepipa elszívásával záródik eme apró kis nézeteltérés.


Kedves Szülők!
Miután ezt az írást olvastátok és még nem néztetek a csillagos égre, akkor ne hagyjátok ki, mert biztos, hogy Ti is sok csodát fogtok kiolvasni majd belőle.
Holnap már az utolsó előtti nap következik. Addig is jó felfedezést kívánunk!

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: