ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Napközis tábori kalandok I. 2016

Napközis tábori kalandok I. 2016

Örömünkre telt házzal vette kezdetét, s indult útnak az első Árnyas napközis tábor, így most már ezzel együtt sokasodnak az együtt töltött szép napok emlékei az Árnyas krónikájában.


Külön boldogság számunkra az, hogy több egykori óvodásunk tért most vissza, hogy ismét átérezhessék az Árnyas hangulatát. A külsősként érkezett gyerekek is hamar ráhangolódtak az itteni energiákra. S hogyan telnek napjaik? Lássuk...

Az első nap délelőttje természetesen ismerkedéssel, a hely, a környezet bemutatásával kezdődött.
A táborozóknak a hangulatos Árnyas Kert ad otthont.
Ezt a helyet elég könnyű megszokni és megszeretni, hiszen rengeteg felfedezni valót rejt a kalandkeresők számára.

Először is az Árnyas Kert nem lakatlan. Sok állatka él itt békésen: nyuszik, tyúkok, galambok, papagájok életébe, szokásaiba lehet bepillantást nyerni, ám egy mosómedve is szorgosan tevékenykedik kis tavában.

A kertben egy fából épített csűr fogadja vendégeit, mely igazi falusi világ hangulatát idézi fel az oda látogatóknak. Ezt az érzést erősítvén - mivel az Árnyas egy hagyományőrző óvoda - az óvó nénik népi mesterségekbe avatják be a napközis tábor lakóit: szőnek, fonnak, fazekaskodnak, játékokat készítenek maguknak...., de a népmesék sem hiányoznak a palettáról.

A kalandokra vágyók sem unatkozhatnak, a függőhíd, a patakmeder bőven ad lehetőséget a játszadozásra, a képzelet mozgósítására. Az árnyas fák pedig biztosítják, hogy a nagy meleg ne gördítsen akadályt a vidámkodások elé.

Persze a felhevülés ellen kiváló hűsítést nyújt az Árnyas Tanuszoda medencéje is, ahol a gyerekek úszó oktató vezetésével élvezhetik a pancsolást. Azonban nemcsak játszanak a vízben, az úszásban eddig megszerzett ismereteiket is igyekeznek feleleveníteni, bővíteni.


Már a tábor harmadik napját éljük, melynek délelőttjén a közeli Margitára kirándultunk, de erről majd a következő cikkben írok.

Addig is kellemes és hűsítő időtöltést mindenkinek!

Fotóalbum


Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: