ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Napközis tábori kalandok II. 2016

Napközis tábori kalandok II. 2016

Az előző cikkben addig jutottunk, hogy szerda délelőtt van, s a táborozók elindultak a "hegyre", a közeli Margitára. Ez az Árnyas ovisok egyik kedvenc kirándulóhelye, úgyhogy bíztunk abban, hogy az Árnyas napközis tábor résztvevőinek is kedvére válik...


A hely elég közel van az Árnyashoz, pont akkora a távolság, és pont akkora a szintkülönbség, amit az aprócska lábak még könnyen elbírnak.

Azt persze nem állítom, hogy egy - két jaj nem szokott kibuggyani belőlük, de mire az utolsó szusz elhagyná a gyerekeket, addigra épp felérünk. Az elénk táruló csodálatos látvány azonban máris új erőt ad a fáradt vándoroknak... No, meg persze a csemegék, melyek rögtön előkerülnek a hátizsákokból.

E napon meleg volt, nagyon meleg, jó volt hűsölni és vidámkodni a fák árnyékában, de a domboldal hívogató szavát nem lehetett nem meghallani. Irány a lejtő, lehet gurulni!

A kirándulás után mindenkinek jólesett a medence kellemes vizében pancsolni, mely minden nap hűsítőleg hatott a hőségben.

A tábor hátralévő napjaiban tovább folyt a kézműveskedés.
Készítettek fahéjas, márványos, kecsketejes szappant, ám ezúton is felhívnánk a figyelmet, hogy használatáig egy hónapot várni kell, hagyni kell száradni.
A gyerekek festettek fakanálbábot, de a legnagyobb izgalom talán akkor kerekedett, amikor a kemencében sütés vette kezdetét.


A gyerekek maguk gyúrták össze nagy fateknőben a hamuban sült pogácsa alapanyagait. Persze ennél a pogácsánál a hamu és a tészta között tepsi feküdt, de a kemence íze ott rejtőzött minden falatban.

Természetesen a szabad játék ugyanúgy a tábori élet része volt. A gyerekek legszívesebben a függőhidat vették birtokba, de a patakban való bóklászás, "kincskeresés" legalább annyira lekötötte figyelmüket.

A programok sorából a falmászás sem maradhatott ki. A gyerekek úgy törtek az ég felé, mintha egész életükben ezt csinálták volna. A magasság legyőzése, az erőt és ügyességet igénylő feladat leküzdése sikerélményt nyújtott a kicsiknek s nagyobbaknak egyaránt.


Gyorsan eltelt a hét, búcsúzóul még egy hatalmas zuhé szakadt a nyakunkba, még emlékezetesebbé téve az eltelt öt nap élményeit. Reméljük mindannyian jól éreztétek magatokat, s sok vidámsággal gazdagodtatok a tábor alatt.

Jövőre is visszavárunk Benneteket! További kellemes nyári szünidőt kívánunk!

Fotóalbum


Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: