ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → UFFFFF - a füst végleg felszállt 2013

UFFFFF - a füst végleg felszállt 2013

Kedves Szülők!
Amikor ezeket a sorokat írom, valószínűleg Ti már mindent tudtok a tábori eseményekről, így az utolsó pénteki napról is. A rend és az érdeklődők kedvéért azért leírom, mi is történt az Árnyas Tábor még hátra lévő óráiban.


Reggeli után várt ránk még egy kirándulás, nem is akármilyen: kincskereső túra. Ez Erdőanyónak is az egyik kedvenc játéka. A kedves kis nénike ilyenkor ládikákban kincseket rejt el a fák sűrűjében, melyeket az ügyes sasszemeknek - amiből szerencsére van bőven - meg kell találniuk.

Három csoportban indultak el a kincsvadászok, s mindegyiket Erdőanyó várta a hatalmas tölgyfánál, melynek tetején most is a már korábban megismert bölcs bagoly barátunk üldögélt. Ezúttal Erdőanyó azzal bízta meg, hogy felügyelje a játék menetét.

A gyerekek színes szalagokat követtek, melynek eredményeként sorra bukkantak elő a ládikák, tárult fel tartalmuk. Azonban egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy a szalagok színei összekeveredtek. Mérgelődött is egy kicsit Erdőanyó, hogy a huncut manók megint csintalankodtak, erről bagoly úr is jelentést tett neki, de végül is nem sikerült kifogni a gyerekeken. A hatalmas lejtők, emelkedők, és a patak sem tudta útjukat állni, óriási lendülettel kutatták fel az összes ládikát. Ebédre elő is került mindegyik.


A húsleves és a rántott husi után az erő ismét visszatért - bár lehet, hogy el se ment - mindenki testébe, mert következett a két indián törzs utolsó csatája, a végső számháború. Mély elszántsággal küzdött mindkét csapat, s az összesített végeredmény nem lehetett más, mint a békekötés. Mondanám, hogy elszívták a békepipát, de Erdőanyó erdejében ez nem lehetséges, meg hát a szülők is kezdtek megérkezni rég nem látott gyermekeikért.

A gyerekek nagyon örültek, hogy viszont láthatják anyát, apát és a tesókat. Megindultak az élménybeszámolók, s két dolognak igencsak gyorsan terjedt a híre. Az erdei fagyinak és a bagolykának. Meg is indult a fagyi és a bagolyturizmus, s a gyerekek lelkes idegenvezetővé váltak, természetesen mindenki a saját családjáévá.

Kedves Szülők! Így telt el az Árnyas Tábor, reméljük boldog, vidám gyerekeket kaptatok vissza, és sok szépet fogtok még hallani tőlük az itt eltöltött néhány napról.
A tábort bezárjuk, a füstjelző is bealudt, már csak a csöndesen pislákoló parázs jelzi az utánunk érkezőknek, hogy itt jártunk. Erdőanyó nagykönyve, bölcs bagoly barátunk és az öreg tölgy pedig örökké emlékezni fog a 2013 - as év Árnyas Táborának minden kis indián törzsfőnökére.

Viszontlátásra 2014 - ben!

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: