ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Békakuruttyos folytatás 2015

Békakuruttyos folytatás 2015

Kedves Szülők!

Máris elérkeztünk a második naphoz. A gyerekeket vidáman csiklandozták meg a nap reggeli sugarai, az üde friss levegő korán kicsalogatta az ágyból a tábor lakóit. Azonban a forróság gyorsan megérkezett, így a programok, amik e napra lettek tervezve, külön felüdülést jelentettek...


Az ilyen melegben az ember árnyékra és vízre vágyik, úgyhogy reggeli után egyre - másra készültek a dugóhúzó hajók, s a gyerekekkel együtt várták, hogy valahol vízre szállhassanak. Bár ezek a vitorlások képesek voltak szárazon is menni, sőt repülni is, de végül azért rendeltetésüknek megfelelő helyen kötöttek ki, vagyis inkább indultak útjukra...

...mely egyenesen az óriás fák árnyékában a közeli "Hét vályú" tóhoz vezetett. A tó egy patak felduzzasztásával keletkezett, melynek alig csordogáló friss vize kínálta a lehetőséget a "csobbanásra". Persze leginkább csak a hajók csobbantak, a gyerekek szárazon kerültek átkelés után partra.

Nagy élmény volt ez, nemcsak a vízre szállásnak, a kellemes klímának, a gyönyörű kék szitakötőknek, a hatalmas fáknak örülhettünk, hanem a vadregényes táj, az emelkedők, lejtők és hegyoldalak, a kidőlt fatörzsek, a szemügyre vett élővilág számtalan izgalmat nyújtott a kis felfedezőknek.

Azonban fokozatosan egyre hangosabb morajlás zavarta meg az erdő csendjét. Azt hittük a patak zúgása, vagy a szél süvítése okozta ezt, de a táj rezzenéstelen volt. Hamar kiderült, hogy a pocakok adták e jeleket, ugyanis a kalandok és a hegyi terep megkongatta a harangszót, mely ebédhez szólította az éhes vándorokat. Ízletes zöldségleves, fasírt és a pihenő állította vissza az egyensúlyi állapotot.


Azonban a pihenés nem tartott sokáig, hangos brekegés invitálta a gyerekeket a kézműveskedés asztalához, melynek eredményeként meglehetősen megszaporodott Törökmező béka állománya.

Minden kis táborozó tulajdonosa lett egy-egy brekegőnek, s barátságuk a közös játék hevében egyre szorosabbá vált. Este még az ágyikójukat is megosztották a puha kis lényekkel. Reméljük azért éjszaka nem adnak békaszerenádot!

Vacsora után egy igazán törpös próba várt a gyerekekre. Minden évben hagyomány, hogy aki teljesíti a feladatokat, jutalomban részesül. Perzselődött is a hangulat, úgyhogy a jégkrém jó szolgálatot tett a a túlzott felhevülés ellen.

A feladatok ismét sok vízi élményt és békát tartogattak a hét- vagy inkább kilenc - próbázóknak : több éhes béka tátotta száját az ennivalóért, melyeket jól kellett lakatni a gyerekeknek. Horgászbotra tessékelték fel az amúgy eléggé mozdulatlan halakat, vízi pisztollyal ügyeskedve nedvesítettek be egy megpirult léggömböt, buborékokat és önmagukat tessékelték át egy szűkösre szabott helyen, ezeken kívül törpe puzzle, homokban keresgélés és pókháló nehezítette a díjak megszerzéséhez vezető utat.


A próbát minden táborozó sikeresen teljesítette, így az érem és a csemegék elfoglalhatták méltó helyüket - természetesen a gyerekeknél.

Fárasztó, de tartalmas napot tudunk magunk mögött. A gyerekek már alszanak, így én is zárom soraimat. Holnap újult erővel folytatjuk kalandjainkat és az azokról való beszámolónkat.

Jó éjszakát!

Fotóalbum


Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: