ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Iskolások Árnyas Tábora II. 2015

Iskolások Árnyas Tábora II. 2015

Az iskolások Árnyas Táboráról szóló első beszámolóban a gyerekek vetélkedéseiről olvashattatok, ám egy békés, nyugodt környezetben a csendesebb tevékenységeknek is bőven jut hely...


Az egyik ilyen békés, csendes foglalatosság a jégkrém nyaldosás. Ha már az idő nem volt kegyes a táborozókhoz, nem kényeztette el őket, akkor legalább a pocakok legyenek kenegetve! Jutott is belőle bőven!

A testnek azonban nemcsak kellemes, hanem sokkal inkább egészséges étkekre van szüksége. Az erdők, mezők sok gyógyító növényt adnak az embereknek, melyek megismerése igazán hasznos ismeretekkel gazdagítja tudásunkat. A csapatok könyvek segítségével indultak felfedező útra, s így bukkantak rá az epe - és májbántalmakra jó mezei katángra, a vese és máj doktorára, a pitypangra, a torokra és külső sebekre kiváló lándzsás útifűre.

Csendes foglalatosságnak számít a kézműveskedés, különösképpen ha a tájat eső áztatja. Mi sem volt ideálisabb ilyen időben, mint az anyagokból való béka készítés. Volt is nagy zene-bona, mert legalább ők örülhettek ennek a sok víznek.


A papírsárkányok, bár vízhatlan anyagból készültek, azért mégiscsak a jó időt, napsütést kedvelik, így vidám repkedésük csak esőáztatott próbálkozásként vonult be a tábor történetébe. A sárkányok szomorúan pergették le magukról a vízcseppeket, várva a nap előbukkanását.

Sajnos a tábortüzet is elmosta az eső, de a gyerekek lézerfényes táncestet rögtönöztek helyette maguknak.
Más rögtönzött vidám, bár izgalmakkal teli program is adódott: éjszakai túra fürdőzéssel. Történt ugyanis, hogy a házban a meleg vizes bojler megadta magát, így az esti zuhanyozáshoz át kellett kelni a sötétbe burkolózó réten. Elemlámpás, törülközős alakok libegtek szép sorjában. Nem tudom, ki félt jobban: a gyerekek vagy akik őket látták. De kalandnak mindenképp emlékezetes marad.

Az utolsó nap itt is hamar elérkezett. Délelőtt kincskereső túra várta a tábor lakóit. Ügyesen kutakodtak, mert megtaláltak minden ládikát, melyek jól elrejtőztek a fák, bokrok sűrűjében. Lehet, hogy a gyerekek eme kincslelő képességével komolyabban kéne foglalkozni?

A hét zárásaként már csak egy korábban megkapott feladat maradt hátra. A csapatoknak mesét kellett írniuk, olyat, mely a környezet, a természet, az élőlények védelméről szól. Remek kis történetek születtek, melyeket el is játszottak egymásnak.


Kedves iskolás Árnyas Táborosok!
Köszönjük, hogy velünk töltöttétek ezt a pár napot. Ittlétetekkel történelmet írtatok az Árnyas Tábor nagy könyvébe, mert Ti voltatok az elsők, akikkel útjára indult az iskolások tábora. Reméljük jól éreztétek magatokat, s sok kellemes élménnyel tértetek haza.
Jövőre sok szeretettel visszavárunk!
Viszontlátásra!

Fotóalbum


Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: