ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Egy szuper mozgalmas nap 2015

Egy szuper mozgalmas nap 2015

Kedves Szülők!

Egy meglehetősen mozgalmas nap után kerültek ágyba az Árnyas Tábor lakói. A számtalan kaland és a természet nyújtotta szórakozás olyan kellemes fáradságot hozott rájuk, hogy az alvás most biztos nem okoz gondot senkinek sem! Sőt! Az ágyikó inkább kellemes vonzást gyakorolt a megfáradt aprócska testekre...


A reggel hasonlóan indult, mint a többi. Ki könnyebben, ki nehezebben ugrott ki az ágyból, de a reggeli már a megszokott frissességgel landolt a pocakokban.

A délelőtt folyamán elkészült minden papírsárkány, s közben egy nagyon egyszerű, ám mégis roppant szórakoztató játék gyarapította a gyerekek kincsestárát. Ez nem más, mint a pörgettyű, mely a szivárvány színeiben pompázva pörög, pörög... és pörög....végeláthatatlanul, amíg a lendület tart és a szem és játékosa el nem fárad...

A gyerekek megröptették papírsárkányaikat is, igazán mozgalmas látványt nyújtottak a hatalmas réten. Még a felhők is kíváncsian figyelték e vidám társaságot...Aztán pedig a társaság a felhőket...

Ebéd után a jól irányzott jégkrém, kicsit később görögdinnye ismét pontosan célba talált, melyek ebben a hőségben igen nagyszerű és soha meg nem unható programnak bizonyultak.


A jóból soha sem elég - tartja a mondás, hát mi is igyekeztünk halmozni az élvezeteket. A jégkrémezés után a régóta áhított vízipisztolyozás vette kezdetét. Ezt a gyerekek imádják, de úgy tűnt, hogy mások is kedvet kaptak hozzá. A folyton ragyogó, kéklő égbolt elhívta barátait, a felhőket, és a magasból ők is spriccelni kezdték a játékosokat. Lett is olyan móka, kacagás, hogy zengett tőle az erdő. Persze, ha vízipisztoly helyett vödörrel kezdik locsolni az embert, akkor inkább menedékbe vonul. Így tettünk mi is.

Bentről figyeltük az égbolt és a felhők szórakozását, ők még a víz mellett apró kis jéggömböket is bevetettek játszadozásukba. Szerintem ezt a kis közjátékot senki sem bánta, mert a szomjazó föld végre inni kapott, a levegő pedig kellemesen felfrissült. Talán egy valami miatt nem örültünk annyira az esőnek: a ma estére tervezett tábortűz meghiúsult. Sebaj, majd jövőre!

Viszont a friss levegő hatására Zuzmó apó is előmerészkedett árnyas otthonából, s újra eljött hozzánk látogatóba, hogy elhozza és megmutassa a gyerekeknek ásványgyűjteményét, amit törp barátaival együtt gyűjtögetett össze a nagyvilágban.

Ajándékba is adott közülük egyet a táborozóknak, egy Mexikóból származó dalmát jáspist, hogy hazamenve mindig emlékezzenek rá a gyerekek. Az ásványokat mindenki jól szemügyre vette, melyek olyan gyönyörűek voltak, hogy látványuk teljesen elvarázsolta az ovisokat.

El is határozták, hogy ők maguk is útnak erednek, és megpróbálnak bányászni valami hasonlót. Vacsora után lapáttal és zseblámpával elindultak a közeli lelőhelyre. Mindenki lelkesen dolgozott, ásott, és bizakodott. Volt aki szörnyetegi kövületet lelt, volt aki egy mélyen lévő barlang bejáratát vélte megkapirgálni, de találtak valami ősi megkövült bugyborékot is.


Egészen besötétedett, az elemlámpák is működésbe léptek, s mire hazaértünk az ágyikó olyan kedvesen hívogatott mindenkit, mint tán még soha.

Valószínű ehhez az is hozzájárult, hogy holnap lesz a tábor utolsó napja, s a gyerekek már nagyon várják hogy találkozhassanak Veletek. Ebéd után 14.00 órától várunk Benneteket sok szeretettel. Ha az időtök engedi, úgy gyertek, hogy legyen módotok majd egy kicsit szétnézni a környéken, hogy Ti is megérezhessétek ennek a mesés tájnak hangulatát, atmoszféráját.

Addig is jó pihenést, holnap találkozunk!

Fotóalbum


Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: