ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Tanul(t)ságos harmadik nap 2014

Tanul(t)ságos harmadik nap 2014

Kedves Szülők!

Én olyan jól érzem magam itt a gyerekek között a táborban ( persze csak inkognitóban ). A manócskákkal együtt szívesen játszanánk velük a valóságban is, de sajnos egyelőre ez nem megoldható. Így csak figyeljük őket, segítünk nekik, és igyekszünk okos dolgokat tanítani, ami később az életük folyamán hasznukra válhat...De mi is tanulunk ám tőlük!


Ma délelőtt a gyerekek tanulmányozhatták kedvenc gyógynövényeimet, melyek imádott erdőm szépséges rétjein nyílnak. E tisztásokat mindig kellemes illat járja át, amit mi tündér parfümnek nevezünk, hiszen mi töltjük meg minden nap e virágokat energiáinkkal, hogy üdeséget árasszanak az emberek számára.

Sok növény gyógyító erővel bír, valószínűleg Ti is használtok belőlük néhányat. A gyerekek szemügyre vehették a mezei katángot, a cickafarkat, a lándzsás útifüvet, csak hogy néhányat említsek a legismertebbek közül. Alkalmazzátok őket bizalommal, a természet kincsestára hasznotokra lehet számos betegség esetén.

Remélem jól érezték magukat a gyerekek az erdőnkben, és szívesen iszogatják majd teáimat. Amit mi ismerhettünk meg ma itt a táborban, az egy meglehetősen különös élmény, amit Árnyas színháznak neveznek. Egy mesét adtak elő az óvó nénik a nagy diófa árnyékában, melyen jól szórakoztunk, de szemmel láthatóan, füllel hallhatóan a gyerekek is nagyon élvezték.
Nálunk tündéreknél a színház kissé eltér a tiétektől. A természet színpadán gyakori előadás például az eső, a mennydörgés, villámlás, a vizek fodrozódása, a szelek süvítése, a madarak hangversenye, a napsugarak tündöklése, melyekhez a szépen illő, gyönyörű, színekkel teli díszleteket a mi feladatunk megfesteni.


Örültünk, hogy titkon részesei lehettünk az emberek színházának. Tőzike és Őzike kalandja - melyet az öreg diófa mesélt el az erdők vándorának és az óvó nénik jelenítettek meg nagyon viccesen - tényleg elragadó. Én is szemtanúja voltam az estnek, s bizton állítom, hogy a mérgező, ám önfeláldozó Tőzike és a kissé falánk Őzike régen megszerzett barátsága azóta is töretlen. A vándort szoktam néha látni errefelé, ilyenkor mindig meghallgat egy mesét valamelyik fától. Sompolygi, a róka megfogadta Erdőanyó intelmét, nem bántja azóta az állatokat, úgyhogy az erdő békéje, ahogy a táborozók is tapasztalják, zavartalan.

Azt hiszem a gyerekek nagyon örültek nekem, hogy megmutatkoztam egy parányit előttük. Arra lettem figyelmes, hogy ők is készítenek egy aprócska tündért maguknak, olyat amelyet mindig láthatnak. Nekem is tetszenek aprócska másaim, teljesen rám hasonlítanak!

Lassan búcsúzom Tőletek, ma egy leheletnyit én is elfáradtam. A sok élmény, a számháború izgalma, amit ma is átéltem a gyerekek által, a finomságok ( fagyi, dinnye, milánói ) áradata valószínű álomport hintett szemeimre. Már a gyerekek is nyugovóra tértek, Ti is aludjatok jól és álmodjatok tündérien szépet.

Jó éjt! Holnap találkozunk!

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: