ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Második nap a táborban - 2011

Második nap a táborban - 2011

Drága Szüleim!

Eljött a második nap. Az éjszaka jól telt. Hiányoztatok, de Rátok gondoltam, aztán a fáradságtól hamar elaludtam. Így a másnap gyorsan elérkezett.

Reggel kenőmájas kenyeret ettünk ubival és paradicsommal. Mindent pocakba küldtem, ahogy mondtátok, hogy legyen elég erőm a túrázáshoz.

Ma délelőtt kökörcsin túrára indultunk. Ti tudjátok, mi az a kökörcsin? Én tudom, egy gyógynövény. E túrán a gyógynövények tanulmányozását vettük célba. Az óvó nénik meséltek nekünk az árva csalánról, a csípős nagycsalánról, a cickafarkról. Vittünk növényhatározó könyvet, így beazonosításra került a mezei katáng, a martilapu, a lándzsás útifű, a szamárbogáncs, a somkóró, a bódító baraboly.


Minket azonban minden érdekel, így utunk során mindent megfigyeltünk. Mennyi izgalmas dolog van az erdőben! Láttunk fában óriási üreget, darazsak lakta odút, meztelen csigákat és annak pusztító nyomait, találtunk taplógombát, szarvasbogár szarvmaradványát. Jut eszembe! Képzeljétek, tegnap megfigyelhettünk egy óriási, gyönyörű szarvasbogarat! Ritkán látni ilyet, és ekkorát, ilyen nagy szarvakkal. Tudjátok, hogy védett állat? Én még soha nem láttam élőben! De a legjobban azt élveztük, amikor a fára kapaszkodó vastag indákra megpróbáltunk felmászni ki több, ki kevesebb sikerrel. Apa! Én ügyes voltam!

Az idő gyorsan elröpült, az ebéd már várt minket. De milyen! Gulyásleves, s tudjátok mi volt a második? Palacsinta! Ennyi finomságot!

Most mennem kell, mert megint kezdődik valamilyen program. Ha végeztünk, folytatom.

Képzeljétek, a jó ebéd után relaxáltunk egy kicsit, eggyé váltunk a természettel, magunkba szívtuk az óriási diófa - ez alatt heverésztünk - pozitív energiáit, hallgattuk a csendet, a madarak énekét. Így feltöltődve folytattuk a gyógynövény teák megismerését, szimatoltuk illatukat, s megbeszéltük melyiket milyen betegségre alkalmazhatunk. Anya, a kamillateát rögtön felismertem, mert azt néha Te is főzöl nekem!


A tejberizs uzsonna után papírsárkányokat készítettünk. Szép színes papírt használtam hozzá, hogy minél díszesebb legyen, amikor röpül. Aztán próbáltam reptetni, jókat szaladtam a réten, de egy kicsit nagyobb szél elkelt volna. De így is klassz volt.

Lassan készülődünk vacsorázni, aztán korán ágyba kell bújnunk, mert holnap reggel korán indulunk nagy túránkra.
Most zárom soraimat, jó éjszakát! Sok puszit küldök!
Gyermeketek

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: