ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → UFF - a második üzenet 2013

UFF - a második üzenet 2013

Kedves Szülők!
Hogy aludtatok, kipihentétek Magatokat? Mert ha nem sikerült, lehet, hogy ma hasznos ötlettel szolgálhatunk e témában. Egyébként második füstjelünket ismét postára adtuk, reméljük épségben megkaptátok. Ha útközben mégis elszállt volna, akkor azért elárulom, hogy titkosan az lett belekódolva, hogy ne aggódjatok, mindenki jól van. Ugye már kezditek élvezni a csöndesebb napokat!? Itt mifelénk zsibong az erdő, de nem feltétlenül az állatok hangjától. Kitaláljátok, hogy mitől?


Bár, ha most jobban belegondolok, ma alig hallottuk a saját hangunkat, amikor gyógynövényes kökörcsin túránkra indultunk, ugyanis a turistaház melletti tyúkólból az egyik kotkoda úgy raplizott, csak úgy mondta, mondta és mondta a magáét. Tán csak nem velünk akart jönni? Még az erdő mélyén is azt füleltük, hogy vajon még mindig őt halljuk, vagy netán más madár hangját is megfigyelhetjük..

A hangokkal most nem voltunk túl szerencsések, de látványban annál inkább. Egyik szemfüles kis ovisunk lett figyelmes valamire. Egy hatalmas öreg bükk rejtekében egy igazi bagoly hallgatott és figyelt bölcsen mindannyiunk nagy örömére és csodálatára. Mondtam, hogy a kis indiánok jó nyomolvasók! Lehet, hogy e bagoly Erdőanyó őrszeme, mert pont az erdő "bejárati" óriás fáján ült méltóságteljesen.

Tovább lépdelve az erdei nyomokon, több gyógynövényt fedeztünk fel, melyek nemcsak a természeti népek gyógyító kincsei, hanem mi is szívesen alkalmazzuk őket. A gyerekek igen sokról hallottak is már, mely igen hasznos lehet egy - egy betegség esetén.
Egyébként az erdő ma is ugyanolyan gyönyörű, mint egy éve volt, hatalmas, több öles fái most is rabul ejtően gyönyörűek. Sajnos elég ritka az ilyen erdő manapság.

A kirándulás után finom ebéd várt minket, zöldbab leves és brassói aprópecsenye. Kellett is az utánpótlás, mert ez a friss erdei levegő meghozza ám az étvágyat, akárcsak a jó programok!


Délután ismét valami izgalmas feladat ígérkezett: álomcsapda készítés. Az már biztos mindenkivel megesett, hogy nem álmodott valami túl jót. Nos reméljük, hogy találtunk rá jó kis "gyógymódot". Az indiánoktól lestük el az álomcsapda készítés titkát, úgyhogy mindenki hozzálátott sajátjának elkészítéséhez. Egyedi tervezésű mind, s ma este már ott lóg mindenki ágyánál, hogy befogja a kellemetlenkedően tolakodó álmokat. Kíváncsi vagyok hogyan fog működni, a tapasztalatok szerint jól, de majd holnap beszámolok ennek eredményéről. Egy azonban biztos: az álommanó közeleg, bár a vidámság fáradhatatlan.

Jó éjt!

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: