ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Harmadik nap a táborban - 2011

Harmadik nap a táborban - 2011

Drága Anyukám, Apukám!

Hű micsoda vihar volt itt éjszaka! Otthon is? Úgy ömlött, mintha dézsából öntötték volna. Dörgött és villámlott, csak úgy zengett az ég. De ne aggódjatok, nem féltem.


Reggel korán keltünk, készültünk a nagy kirándulásra. Hátizsákba szépen mindent becsomagoltunk, de az égre pillantva inunkba szállt bátorságunk. Olyan sötét felhők gyülekeztek, hogy az óvó nénik lefújták a túrát. Kár, pedig kisvonatoztunk is volna. De mégis jól tettük, hogy itthon maradtunk, mert pár perc múlva nyakunkba szakadt az ég. Így benti játékkal múlattuk az időt, amíg meg nem érkezett hozzánk Barna bácsi, tudjátok a Madároviból. Ő is velünk tartott volna a kirándulásra, hogy kalauzoljon bennünket a természet világában. Túra híján bent mesélt érdekes dolgokat a madarakról. Hozott nekünk madárszárnyakat, karmos lábakat, egerészölyv és kacsa koponyát és egy nagy strucctojást.

Az előadás végére a nap is előbújt, s mi is kimerészkedtünk a szabadba. Láttuk a hegyet pipálni!
Ebéd után Barna bácsi mikroszkópot vett elő, melyben érdekes világ tárult elénk. Szemügyre vettük a madár tollát, a csalán levelét, egy darazsat ( persze már nem élt ) és homokot. Ilyenkor derül ki, mennyi mindent nem látunk mi emberek!
A mikroszkópkukucs közben, míg várakoztunk, lerajzoltuk eddigi legszebb tábori élményeinket. Nekem erdőanyó, a számháború és a papírsárkány eregetés tetszett legjobban, de volt akinek az erdő és a liánmászás nyújtott nagyobb élményt, volt, aki a megfigyelt virágokat vagy a mikroszkópban látott világot próbálta ábrázolni.

Sajnos ismét borúsra vált az ég, de az eső békén hagyott. Ez örvendetes volt, mivel izgalmas nyüzsgés bontakozott ki a domboldal lankáin. Az óvó nénik akadálypályát állították fel, hogy ügyességünket próbára tehessük. Igazi harcosokká váltunk, kezdetét vette Bátorság próbánk.

Egyensúlyoztunk padon, kötélen, mocsárjártunk, laposkúszásban vontuk magunkat kifeszített madzagok alatt, görgő rönkökön lépkedtünk, lajhármászással kötélen nagyon igyekeztünk karizmunkat működésbe léptetni. Erősek vagyunk ám, de Feri bácsi szurkolása jól jött mindenkinek.

A sikeres próbatétel jutalmaként hőscincér érdeméremmel lettünk kitüntetve, de a ropinak és a nyalókának is nagyon örültük.


Még játszunk egy kicsit, remélem holnap napot is látunk.

Jó éjt! Sok puszi.
Én

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: