ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Varázslatos negyedik nap 2014

Varázslatos negyedik nap 2014

Kedves Szülők!

Remélem Ti is olyan szép verőfényes napra ébredtetek, mint a gyerekek itt a táborban. Ma is igyekeztem vonzóvá varázsolni a tájat, hogy ismét egy kellemes napnak nézzünk elébe...


Bagoly úr nyugodtan üldögélt öreg tölgyfájának tetején, s várta az erdőbe érkező látogatókat. Arcán csöndes öröm rakott fészket, mert érezte, hogy legkedvesebb barátai érkeznek: az Árnyas tábor lakói.

A gyerekek és az óvó nénik mindig megkeresik a lomb között a bölcs madarat, mert jó érzés viszontlátni egy egyébként ritkán észlelhető, rejtőzködő életmódot folytató állatot, s ráadásul mindig ugyanazt. Sőt mi több, saját otthonában! A bagoly és az öreg tölgy - elválaszthatatlanok. Tényleg olyanok együtt, mintha a mesék vagy éppen a tündérek birodalmába engednének bebocsátást.

Maga ez az erdő is olyan varázslatos, rengeteg benne az öreg, termetes méretű fa, ami sajnos nagyon kevés erdőnknél mondható el. Valóban azt érezheti az erre járó, hogy mindjárt előbújik egy manó, egy tündér, például én, de szerintem már azon se lepődnének meg, ha Erdőanyó jönne velük szemben dudorászva.


A mélyben meghúzódó patak csörgedezése kísérte útjukat, mely hamarosan egy kis tóhoz ért. Ez az a hely, ahonnan minden nyüzsgés elillan az emberből, és átveszi helyét a mélységes nyugalom. Igen ez a mi világunk, a tündérek világa.
A patak üde vize azért bőven ad játékra lehetőséget, olyan igazira, amire minden gyermeknek szüksége lenne. Amit sose lehet megunni, mert mindig újabb és újabb izgalmakat kínál.

Sajnos lassan közeleg a tábor vége. Szerencsére jó pár élmény már benne van az elkészített tündérszütyőben. Mellettük helyet kapott hasonmásom, egy tündérke is, s ma társául szegődött hozzá Bagoly úr - persze neki is csak képzeletbeli mása. Otthon elővéve őket újra megelevenednek majd az átélt kalandok, túrák, számháborúk, a tábortűz, illetve kinek mi került szívének legmélységesebb bugyrába.

Ma volt a tábor utolsó estéje. A tábor résztvevői a tűz köré ültek, s láttam, ahogy énekszó mellett újból végigszaladtak a gondolatokban e pár nap legszebb pillanatai. A tűz elaludtával az emlékek is nyugovóra térnek.
Már csak egy éjszaka, s holnap végleg búcsút intenek az idei Árnyas Tábornak és nekem, Kankalinnak.

Most zárom soraimat, de holnap még egy rövid időre találkozunk, utána pedig már csak Rajtatok múlik, hogy mikor engedtek be szívetekbe. Ha hívtok, én jövök. Most azonban megyek, hogy nyugovóra térhessetek.


Kedves Szülők! A gyerekek már nagyon várnak Benneteket. Ha megérkeztek ide értük, szánjatok egy kis időt arra, hogy ellátogattok erdőmbe, szippantsátok be annak hangulatát, hogy egy pár pillanatra Ti is részesei lehessetek mindannak, amiket a gyerekek átéltek, s ha ügyesek vagytok, akár még engem is megpillanthattok, de Bagoly urat mindenképp.

Jó éjszakát! Holnap várunk Benneteket!

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: