ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Erdőanyó meséje a második napról 2012

Erdőanyó meséje a második napról 2012

A nagy próbatétel

Köszöntelek Benneteket ismét Kedveskéim! Remélem, megkaptátok első üzenetemet és megnyugodtatok. Szél komám is kezd lecsillapodni, de az izgalom azért még mindig érződik rajta. Ő is nagyon szeret részt venni a gyerekek játékában. Ma is volt benne része bőven. No ezt is szép sorjában elmesélem.


Reggel a gyerekek ( no meg persze én is ) kényelmesen felébredtünk és megreggeliztünk. A délelőtt számomra igen kedves programot ígért, s titkon reméltem, hogy a táborozók is élvezik majd. A gyerekek kökörcsin túrára indultak szépséges erdőmbe. Én lopva figyeltem őket és terítettem lábaik elé kincseimet. Értékes gyógynövényeim, mint például a csalán, a mezei katáng, a cickafark vagy a bodza sok betegségre nyújt gyógyírt az emberek számára. Bízom abban, hogy ezek az okos gyerekek is élni fognak e növények nyújtotta lehetőségekkel.

Az óvó nénik készítettek is finom gyógyteákat, hogy megkóstolva ezeket a gyerekek rájöjjenek, hogy a természet patikája nemcsak hasznos, hanem finom is tud lenni. De örömömre sok apróság ismert már közülük jó néhányat.

A növények vizsgálódása mellet gyönyörű természeti képződményekkel is megismertettem kis barátaimat. Megmutattam nekik, hogy tör fel a forrásvíz a felszínre, megfigyelhették a fák szabadon kikandikáló gyökerein a víz pusztító erejét. Energiát adó óriási bükkfáim és tölgyeim hatalmas lábai és a meredek domboldalaim pedig sportos feladatot állított eléjük, ugyanis megmászásuk igencsak lábizom mozgató feladat szokott lenni.

Kellett is az edzés, mert délután komoly erőpróba várt a gyerekekre: Bátorságpróba a Lovag bodobács érdemérem megszerzéséért! Bevallom, ezek az ügyességi mutatványok már nem az én öreg lábaimnak valók, de nézni annál inkább élveztem. Nagyon viccesek voltak a feladatok, annyira tetszettek, hogy kuckómban titokban én is kipróbáltam egyet – kettőt. Például azt a krumplilengetőst, mert krumplim és labdám nekem is van itthon. Aztán átkúsztam a szék alatt is, és dióval megpróbáltam beletalálni lábasomba. Elismerem, nem könnyű gyakorlatok ezek. Remélem, szél komám nem látott meg, mert biztos szétfújta volna mindenkinek, hogy öregségemre mit teszek! De nagyon jól szórakoztam!

A gyerekek érmet, pólót és buborékfújót kaptak jutalmul, én magamnak pedig főztem erőt adó, frissítő gyógyteát. Este fürdésnél kipróbálom a szappanbuborék fújást is, olyan szépek azok az átlátszó gömbök. Úgy szálltak a réten, mint télen a hópelyhek.

Ezek a gyerekek fáradhatatlanok. Estére maradt erejük még egy számháborúra, ahol küzdő szellemük úgy tört utat magának, mint hűs vizű forrásaim a kemény kőzetek rétegein át.


Ne haragudjatok Kedveskéim, de kissé elpilledtem ezen a mozgalmas napon, a gyerekek is nyugovóra tértek, így én is elszenderednék. Holnap ismét frissnek kell lennem!
Szép álmokat!

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: