ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Negyedik nap a táborban - 2011

Negyedik nap a táborban - 2011

Kedves Anya és Apa!

Az időjárás még mindig kötekedik velünk, az eső nem akar elfogyni. Szerencsére mi sem fogyunk el, annyi finomat eszünk. Képzeljétek, ma nagyon ízletes zöldséglevest és bolognai spagettit ebédeltünk, kétszer is repetáztam, vacsorára pedig úgy hallottam tejbegrízt kapunk.


A rossz idő ellenére sem unatkozunk. Délelőtt az óvó nénik egy mesét adtak elő a jóságos Frigyes királyról, aranyló varázs nyílvesszejéről és a mogorva Magorról, aki mindenáron meg akarta kaparintani az íjat. Cselszövése sikerrel járt, ám visszájára sült el a nyíl, s a gonosz király is jóságossá kényszerült megváltozni. Sokat nevettünk, az óvó nénik nagyon viccesek voltak.

Délután Feri bácsival beszélgettünk az ősi magyarok íjhasználatáról, s megtudtuk, hogy az első nyilak 2 m magasak is voltak. Sok izgalmas dolgot mesélt, de néhány kisebb gyerek édesen, ülve elaludt az asztalnál. Biztos ők álmukban lóháton vágtázva nyilaztak. Aztán igencsak felpezsdült az élet, a szemek kipattantak, amikor Feri bácsiék élőben is bemutatták az íjat, a nyílvesszőt és az akkori ruha viseletet. Képzeld Apa, én is megfogtam azokat a kezemben. Holnap mi is kipróbálhatjuk élőben. Remélem beletalálok a cél közepébe!
Annál is inkább, mert csupasz barack - tudod, az a nektarin - uzsonnával vettük magunkhoz az egészséget!


Utána mindenki lerajzolta az íjászat által megmozgatott fantáziadús képzeletvilágát. Én magamat ábrázoltam, ahogy lovon ülve íjazok egy nagy vár mellett.
Lassan megint közeleg az este, jöhet a tejbepapi! Nektek is jó étvágyat!

Kívánjatok nekünk holnapra szép időt! Sok puszit küldök!
Gyerkőcötök

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: