ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Állati kalandok 2016

Állati kalandok 2016

Elérkezett a harmadik nap reggele. A természet ismét hatalmas erőkkel csábította a gyerekeket. A vadon hívó szavának nehéz ellenállni, de nem is kell. Sőt! A természetből áradó nyugalom, a városi nyüzsgéstől való elszakadás frissítő energiákkal tölti fel az aprókat s nagyokat egyaránt. S mit tartogatott ez a nap a tábor lakóinak? Nézzük...


A természet nem létezik állatok nélkül, így az Árnyas Tábor programjából sem maradhattak ki az erdőlakók. Annál is inkább, mert az állatok nemcsak a tündérek barátai, hanem a gyerekek kedvencei is.

E nap délelőttjén nem a táborozók mentek vendégségbe, hanem hozzájuk érkezett valaki látogatóba, olyan valaki, aki nagyon sokat tud az állatokról, a nagy és a kistestű ragadozókról.

Jenő bácsi nem egyedül érkezett, hanem egy élő görénnyel, s magukkal hoztak több egykoron élt állat kabátját, koponya csontját. Így került sor arra, hogy mesélt a rendetlen rókáról, a tiszta borzról, a védett vidráról, a mindent megrágó nyestről, az odúrabló mókusról, a vérszívó menyétről és a hajlékony görényről.

A gyerekek nagyon élvezték a bemutatót, de a legnagyobb örömet a szőrmekabátok felpróbálása és a görény simogatása okozta.

Volt olyan gyermek, akit olyan szinten elvarázsoltak a látottak, hogy elképzelhető, hogy csak testben volt jelen, lelke egészen máshol járt. Képzelete olyan világba repítette, ahol az ősidőkben élt vadászok is meghajoltak volna vadászteljesítménye előtt.


Az állatos programsorozat délután folytatódott. Ismét meglátogattuk a kis állatkert lakóit, s végre megpillanthattuk a szurikátapár három kicsinyét. Megetethettük a nyuszikat, hallgathattuk az emu dobszólóját, a kecske hangos "beee"-jét, s az óriási gatyás kakas kukorékolását. Lehet, hogy egyszer itt is összeáll majd egy zenekar?

Látogatásunk alkalmával egy új madarat is sikerült felfedeznünk. Egy kedves fülesbagoly csöndesen kémlelődött nagy mara ( nem Nagy Mária, nincs névelírás) kerítésének tetején. A bagoly úgy megtetszett mindenkinek, hogy mi is szerettünk volna egyet, így rögtön hozzá is láttunk elkészítéséhez. ( A nagy maráról csak annyit, hogy ő egy dél - amerikai óriási rágcsáló, és kinézetre a nyúl, a kenguru és a szarvas vonásai lelhetők fel benne. Szóval elég érdekes, érdemes megnézni. )

Alkotó kedvünknek köszönhetően minden gyermek két állatkával tér majd haza: egy teknősbékával és egy bagollyal. Persze ezek nem kérnek majd enni, de ha olyat is szeretnétek, ami igen, hát....

A teknőc és a bagoly este ismét színre lépett a képmásukkal díszített zászlók formájában. Ma végre kiderült szerepük. Az Árnyas táborosok kedvenc játéka a számháború, melyben a két csapatnak ezekért kellett harcba szállni. Nálunk számok helyett növények az állatok ellen csatáznak. S hogy melyik a nyerőbb? Hol az egyik, hol a másik. Persze csak a játékban, ami sok izgalmat és jó szórakozást szerez a gyerekeknek. A természet játszóterén azonban egyformán fontosak.

Záró momentumként még egy fontos eseményről szeretnék beszámolni. Egyik kis táborozónk ma ünnepelte hatodik születésnapját, melyhez ezúton is sok szeretettel gratulálunk.


Állati jó volt ez a nap. A gyerekek már alszanak, s álmukat bagoly barátjuk őrzi.
Jó pihenést mindenkinek!

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: