ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Búcsú a tábortól 2015

Búcsú a tábortól 2015

Sajnos hamar elérkezett a tábor utolsó napja. Az utolsó nap mindig különös érzelmeket vált ki az emberből. Egyfajta örömöt érzünk, mert ismét találkozhatunk szeretteinkkel, az otthonunkkal, s egy kis szomorúság is bujkál szívünkben, mert a kalandok sora véget ér, s búcsút kell intenünk barátainktól. Azonban még egy izgalmas feladat várt a gyerekekre.


KINCSVADÁSZAT.

Négy csapatban indultak útnak a gyerekek, hogy megleljék az elrejtett ládikákban a kincseket. Egy rajzos térkép volt segítségükre, melynek tereptárgyait megpróbálták beazonosítani a valóságéval. Ez hol sikerült, hol nem, néha a bal volt a jobb, a jobb a bal, az itt volt az ott, az ott meg az itt... A lelkesedés azonban repítette a lábakat.

A gyerekek egymással is versengtek, ki találja meg először a kincset. Az én érek oda először, én találom meg, én nyitom ki, én veszem ki, én viszem a kincset oly erővel hajtotta az apróságokat, hogy gyakran a térkép se érdekelte őket, ami kijelölte a pontos helyet. Képesek lettek volna egy lendülettel az egész mezőt átkutatni.

E feladatnak azonban nemcsak a kincs megtalálása a fő lényege, hanem a hozzá vezető út mikéntje. A kincskeresés csapat játék, ezért fontos, hogy ne csak a cél, a ládák megtalálása lebegjen a gyerekek szeme előtt, hanem közben egymásra is figyeljenek. No, talán ez az a pont, amin még bőven lehet mit javítani.

A kincsvadászok lelkesen kutatták a fák, bokrok sűrűjét. A ládikák sorra kerültek elő, s tárult fel tartalmuk. A kincsek a természet gazdag tárházából származtak.
A sikeres vadászatért a jutalom sem maradt el.

Az utolsó ebéd elfogyasztása után még egy búcsú jégkrém, majd Zuzmó apó ajándéka, egy - egy tigrisszem várta a táborozókat.
A bőröndök is lassan összezáródtak, bár valahogy mindegyik kisebbnek bizonyult, mint idefele. Ki érti ezt?


Aztán szép lassan kezdtek érkezni a szülők. Az öröm a tetőfokára hágott.
A puszik és ölelések közepette megindultak az élménybeszámolók..., az enyémek pedig ezennel véget érnek.

Reméljük minden kis táborozó nagyon jól érezte magát, s jövőre ugyanitt ismét találkozunk.
A hatodik Árnyas Tábor bezárult, a viszontlátásra!

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: