ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Földön...levegőben 2015

Földön...levegőben 2015

A hőség kezd itt is egyre nehezebben elviselhetővé válni, de ne aggódjatok, a gyerekek jól vannak, sokat iszunk - vizet, és sok időt töltünk az erdőben. Délelőtti utunk ezen irányelveket követve és persze táborunk programjával egyeztetve ismét oda vezetett.


Ez alkalommal tekintetünket nem a fák magasra nőtt koronái felé fordítottuk, hanem lefelé, a föld irányába, mert a talajszinttel, annak apró kis lakóival ismerkedtünk.

A gyerekek belevették magukat az avarba, ahol rovarszippantó készülékükkel igyekeztek begyűjteni néhány itt élő egyedet. Sikerélmény volt fellelni őket, az üvegbe tessékelni még inkább, mert ebben a meleg, száraz környezetben valószínű ők is menedékbe húzódtak.

Az itt fakadó hűs vizű forrás több élet jelét mutatta, mint az avar, úgyhogy mi is előszeretettel kortyoltuk az üde nedűt, hogy felfrissülhessünk.
Tanulmányi sétánk végeztével az üvegbe zárt rovarkákat mindenki szabadon engedte, hogy folytathassák életüket ebben a gyönyörű környezetben.

Mi is folytattuk utunkat, vissza a táborba, mert az ebéd ideje közeledett. Zöldborsóleves és bolognai spagetti kívánkozott a tányérokba, majd onnan gyors lendülettel a pocakokba. A végtagok és a szemek ilyenkor általában elnehezülnek, a tele hasakat a gravitáció erősebben húzza a föld felé, így a szárnyalás, még a gondolatoké is, meglehetősen megerőltető feladat. Ezen szempontok figyelembe vételével egy kis csendes pihenő következett. A nagyobb gyerekere ez a fajta erő valahogyan nincs annyira hatással, valószínű azért, mert alvás helyett annyi sok érdekes dolgot lehet csinálni!


Tegnap a víz, ma délelőtt a föld fókuszálódott figyelmünk középpontjába, így délután nem másra, mint a levegő meghódítására tettünk kísérletet.

A gyerekek olyan papírsárkány elkészítéséhez láttak hozzá, melyet az első nap találtak egy fán fennakadva Zuzmó apó útmutatása alapján. Az elkészült darabok a levegőbe emelkedtek, s a magasból nézték az Árnyas táborosok játszadozását.

Óvatosan kellett szállniuk, mert a levegőben egyéb repülő alkalmatosságok keresztezték útjukat.
A gyerekek az íjazás rejtelmeibe nyertek betekintést, melynek működésbe hozatala nem túl könnyű, ám annál élvezetesebb feladatnak bizonyult. Megjegyezném, hogy az íj itt - ott magasabbnak tűnt egy két óvodásnál, így nem lehet meglepő, hogy volt olyan vessző, amelyik az orrunk előtt pottyant le, jó pár a céltáblát átrepülte, néhány súrolta, de soknak azért sikerült kedvező helyen landolni.

Azonban akadnak olyan helyzetek, ráadásul nem is kevés, amikor a célba találás meglehetősen könnyedén történik még a legapróbbaknak is. Ez pedig nem más, mint az ennivaló, vagy éppen a jégkrém szájba juttatása, éppen úgy, ahogy ma este is történt és feltehetőleg holnap is történni fog.


Erről majd a következő cikkben beszámolunk. Addig is kitartást mindenkinek a nagy melegben!

Fotóalbum


Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: