ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → A tábor tündéri élete 2016

A tábor tündéri élete 2016

Kedves Szülők!

Eltelt a második nap is, s az eddigi tapasztalatok alapján nyugodtan állíthatom, hogy tündéri életünk van itt a táborban. Hogy milyen az? A következő sorokban erről olvashattok.


Az éjszaka nyugodtan telt, minden gyermek elég jól kipihenhette magát, mivel reggel volt olyan szoba, amelyik a kakasokkal együtt ébredt... vagy még korábban. Kíváncsi vagyok, hogy a mai aktív nap után holnap is így lesz - e, vagy a napok előrehaladtával az alvási idő is hosszabodik majd.

A bundás kenyér elfogyasztása után a reggel frissességét szívtuk magunkba - mindenki a neki tetsző módon, ami ebben az esetben leginkább játszadozást és bogarászást jelentett.

Meglátogattuk az állatokat is, akik hozzánk hasonló módon örültek az új, ragyogó nyári napnak.
Ilyen lehet a tündérek élete, kellemes, vidám, játékos.

Az idilli kép nyugalmát egy újabb levél érkezése pezsdítette fel. Vendégségbe hívtak bennünket, táborlakókat. Galagonya barátnője, Tündérrózsika otthonába várt minket, aki a közeli kis tónál éldegél. Ott ringatózik nap mint nap a hullámok hátán, s fésüli aranyhaját a tó tükrében.


S valóban, ez tényleg így van. Igaz, hogy messziről, de távcsővel sikerült őt megpillantanunk, egy tavirózsa virágából sejlett ki alakja.

Megnéztük otthonának csodásan vadregényes környékét. Egy óriási öreg tölgyfa őrzi a vidék és lakói rezdüléseinek minden emlékét. Árnyékában patak folydogál, sziklákon egyensúlyozva keltünk át a sebes vizű zúgókon. No, nem volt azért annyira sebes, s nem is zúgott annyira, de az átkelés rajta roppant izgalmas feladatnak bizonyult. A gyerekek mindenesetre nagyon élvezték.

Ebédre értünk vissza a táborba. Mindenkinek jólesett az ennivaló és utána a pihentető bábelőadás a csillagszemű juhászról.

Újabb levél érkezett Galagonyától, ráadásul kettő. Az egyikben felajánlotta, hogy készíthetünk magunknak teknősbékát, mivel ők Tündérrózsika legkedvesebb barátai, s ők azok akik legtöbbször megfordulnak nála vendégségben, épp úgy, ahogy ma mi tettük.

A másik levél arról szólt, hogy megismerkedhetünk a tündérek kedvenc játékával, a tündér krikettel.

Kezdetét is vette a móka. Fonalakból készültek a teknősök, majd egy pályán ütők segítségével kis labdákat juttattunk el különböző akadályokon keresztül A pontból B pontig.
Mindenki nagyon ügyesnek bizonyult, most már nemcsak a tündérek szeretik ezt a játékot, hanem a gyerekek is. De hát voltaképpen ők is tündérek, nem!?

Persze, hogy azok! Ügyesek és szépen viselkednek, szót fogadnak, s ha néha bekerül egy aranyhajszál a fogaskerekek közé, azt is sikerül hamar orvosolni.


Így telt a mai napunk, kellemesen, tündérien. Izgatottan várjuk a folytatást.
Ti pedig ne izguljatok, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, holnap újra jelentkezem.

Galagonya és Tündérrózsika üdvözletüket küldik!

Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: