ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Erdő Anyó titkos kincsei – az ötödik nap krónikája - 2010

Erdő Anyó titkos kincsei – az ötödik nap krónikája - 2010

Ez volt az utolsó reggelink a táborban. Mi elmondtuk az óvó néniknek, örülünk, hogy újra látjuk ma anyát és apát, de nem örülünk annak, hogy haza kell menni. Az óvó nénik megnyugtattak, hogy jövőre is lesz Árnyas tábor. Azt javasoltuk, hogy ne öt, hanem húsz napig tartson a tábor. Azt felelték, hogy azért az egy kicsit hosszú lenne. Nem értjük miért!

Reggeli után a turistaház előtt gyülekeztünk, mert Erdő Anyó már várt ránk. Kincskereső túrára küldött minket. A Sólymok és a Tücsöksereg megint kettévált. Erdő Anyó sorsolással döntötte el, hogy melyik csapat kel útra először. Két fadarabot fogott a kezében, magához hívatta a két csapatkapitányt, Kittit és Bencét. Először a Sólymok, majd a Tücsöksereg indult a kincsek felfedezésére.

Erdő Anyó indulás előtt, levelet adott a kezükbe, amely az első utasítást tartalmazta: „Keressétek meg a titkos erdei ösvényünket, kilenc óriáslépés után figyeljétek a bokrok alját, mert ott lapul valahol az első kincs!” Mindkét csapat sikeresen rábukkant az első kincses ládára, amely új üzenetet is rejtett: „Kövessétek a piros jelzést, majd a turista útvonalat jelölő nagy tölgynél figyeljétek a fák tövét! Az egyik alján megtaláljátok a második kincset!”

Ismét elindultak az expedíciók, követve az utasítást és rövidesen ráleltek a második ládikóra, benne a kinccsel és a következő üzenettel: „Innen a kék jelzést figyeljétek! Az egyik fatörzsön egy nagy, kék ikszet láttok majd. Onnan lépjetek 50 tyúklépést előre. Ha ez megtörtént, szemetekkel keressetek egy kivágott fát, melynek törzsét mohák és gombák borítják! Ott megtaláljátok a harmadik kincset.” Így is lett, a csapatok megtalálták a harmadik kincset és a következő levelet: „A sárga jelzés mentén haladjatok tovább, keressetek egy nagy bükk fát amin zöld turista útvonaljelzést láttok! Ott álljatok meg és a szemetekkel kutassátok fel a legnagyobb gyökerű fát, ott rálelhettek a negyedik kincsre!”

Ezt a feladatot is sikeresen teljesítette mindkét csapat, de a negyedik kincsnél újabb üzenet várta őket: „Most következik a legnehezebb feladat! A zöld jelzést követve találtok egy hatalmas kidőlt bükkfát! Abba kapaszkodva lejuthattok a patakhoz a meredek oldalról! Itt át kell kelnetek a patakon, és a másik oldalon - ha elég szemfülesek vagytok - már vár rátok az ötödik kincset rejtő ládikó!” Erdő Anyó nem túlzott. Valóban ez volt a kincskereső túránk legnehezebb része, de ezzel is megbirkóztunk! Igaz, hogy közben jó néhányan kértük az óvó nénik segítségét, de akadtak köztünk olyanok is, akik segítség nélkül jutottak le a hegyoldalról.


Megtaláltuk az ötödik kincset rejtő dobozkát egy újabb levél kíséretében, melyben ez állt: „Mostantól a lila jelzéseket kell figyelnetek és követnetek egészen addig, míg rá nem bukkantok egy hatalmas, odvas fára! Ott rejtettem el az utolsó kincset. Ha megtaláltátok, várlak benneteket vissza a táborba. Ne feledjétek, az idő is számít!”
Az ötödik kincs megtalálása után felmásztunk a másik meredek oldalon. Ez sem volt túl könnyű feladat – főleg az óvó néniknek, mert ők értek fel utoljára - de ezt az akadályt is legyűrtük. Végül megtaláltuk az utolsó kincset is.
Mindegyik kincsből vittünk Erdő Anyónak bizonyíték gyanánt, aki nagyon megdicsért minket. A Sólymok 50, a Tücsöksereg 60 perc alatt teljesítette a küldetést.

A kincskereső túra után mindenki a szobájába ment, hogy összecsomagoljon az óvó nénik segítségével. Mire mindenki végzett a csomagolással, már az összes szülő megjött. Innentől már ti is tudjátok, hogy mi történt ezután.
Megkóstolhattátok Pista bácsi finom főztjét a közös ebéd alkalmával, miközben az óvó nénik élménybeszámolót tartottak nektek, majd aki akarta, megnézhette velünk kedvenc, titkos és legendás helyeinket az erdőben.
A boldog emlékeket, kalandokat szívünkbe zárjuk és jövőre tovább gazdagítjuk. Addig is búcsúzunk, egy év múlva találkozunk!
Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: