ÁrnyasnetÁrnyas TáborTáboraink → Második nap a táborban 2014

Második nap a táborban 2014

Kedves Szülők!

Reméljük jól vagytok, kellemesen telnek napjaitok, annál is inkább, mert csemetéitek remekül érzik magukat. Azt nem mondom, hogy nem hiányoztok nekik, de ez természetes, hisz Ti vagytok számukra a legfontosabbak, épp úgy, ahogy ők Nektek. Azonban ami a leglényegesebb, hogy mindenki jól van és vidámságuktól ragyog az erdő is. Ahogy ígértem, az erdőt ma korán ébresztettem, harmatcseppel szép tisztára mosta magát, s a nap sugarai vidáman játszadoztak a fák zöld levelein. Szívélyesen várták kedves vendégeiket.


Az erdő lakói is készülődtek a találkozásra, ám közülük a rovarok voltak a legnagyobb izgalomban. A táborozók rovarszippantó készülékkel indultak útnak, hogy segítségével vizsgálódhassanak az avar élővilágában.

A módszer a Madároviból már sokaknak ismerősként köszöntött vissza, de az újaknak sem okozott gondot eme technika gyors elsajátítása. A lábatlanok, a hat, a nyolc és a soklábúak is megnyugodtak, mikor érzékelték, hogy néhány figyelő szempárral való találkozás után ismét épségben folytathatják épp félbehagyott tevékenységüket.

Képzeljétek! A tegnapi megjelenésem nagy hatással volt a gyerekekre. Ma már nemcsak a bogarakat keresték lelkesen, hanem engem is. Kezdték felfedezni a koboldok lakásait, egy - két bejáratra sikerült is felfigyelniük...

Volt aki hangokat is hallott, de lehet, hogy ez megint csak a pocakok zenéje lehetett, ugyanis közeledett az ebédidő, s vele együtt a hatalmas lekváros és vanília pudingos fánkok. Hmmm! Ha én most nem tündér lennék, hát biztos beleharaptam volna!

Képzeljétek! Ma sokat tanultam én is a gyerekektől. Mindenki készített magának igazi tündérszütyőt, hasonlatosat az enyémhez. Azonban a gyerekek olyan szépen kidíszítették, hogy nem győztem csodálni azokat. Úgy láttam, hogy teljesen a saját elképzelésük alapján készültek, néhány mintát megjegyeztem és majd feldíszítem velük a sajátjaimat is.


Épphogy kezdtem ellazulni a szépséges látnivalóktól, mikor kezdetét vette a számháború, tudjátok, a gyerekek kedvenc játéka. Hozták a csapatzászlókat, amiket tőlünk kaptak és megindult értük a vadászat. A gyerekek ügyesen kúsztak, másztak, bújtak, annyira jól szórakoztam, hogy majdnem beálltam közéjük. A manócskák is kezdtek előbújni rejtekeikből, még szerencse, hogy a gyerekek olyan jól el voltak foglalva a játékkal, hogy nem vettek észre bennünket.

Vacsora után viszont olyan játékot játszottak, mellyel a manók szokták gyakran magukat szórakoztatni. A neve Törp - tízpróba. Tíz próbát kellett mindenkinek kiállnia, s akinek sikerült, jutalmat kapott érte. A gyerekek igencsak törpösek voltak, akárcsak az ajándékok, melyet mindenki megérdemelt.

Azt hiszem sikerült ma is jól elfáradni, s amíg az emberek alszanak, addig lehet, hogy én, Kankalin és a manók játszunk egyet az állatokkal. Hogy mit? Természetesen valami törpöset! De ne aggódjatok! Holnap ismét eljövök, hogy vigyázzak a gyermekekre, s elmeséljem Nektek legújabb kalandjaikat.

Jó éjt Mindenkinek! No, mi meg menjünk Manócskák játszani!

Fotóalbum


Fotóalbum


Film
Videó Tábor
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: